31°C az bulutlu

31°C az bulutlu

BELEDİYEMİZ HAŞERELERE KARŞI İLAÇLAMA YAPIYOR

9 Ağustos 2012 Perşembe

Yaz ayının gelmesiyle birlikte artan sinek ve haşerelere karşı Belediyemiz etkin mücadelesini sürdürüyor.

Her gün 10 ilaçlama ekibi ile Çorum`un mahallelerinde periyodik olarak ilaçlama çalışması yapan Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, gelen şikayetleri de anında değerlendirerek sonuçlandırıyor.

Havaların ısınmasıyla artan sivrisinek uçkunlarına karşı, sıcak (dumanlama) ve soğuk (ULV) sisleme yöntemi ve “kaynağında ilaçlama” modelini uygulayan Belediyemiz, sivrisinek ve karasinek larvalarına karşı periyodik olarak ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ilaçlama ekipleri, sineklerin üreme alanlarını tespit ederek kanal, dere, gölet, bataklık, çöp konteynırları, su varilleri ve su kuyuları gibi alanlarda ilaçlama çalışmalarını yürütüyor. Bu yöntemle, çevre ve insan sağlığına zarar vermeden sineklerle mücadele yürütüyor.

Ayrıca, vatandaşların talepleri üzerine açık ve kapalı alanlarda haşere mücadelesi de yapılıyor.

Yürütülen ilaçlama çalışmaları ile ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Çorum Belediyesi olarak bizler sivrisinek, haşere ve zararlı uçkunlarla mücadelede en etkin ve modern yöntemler kullanılıyoruz. Çevre ve halk sağlığına azami önemi gösteriyoruz” dedi.

Başkan Yardımcısı Turhan candan, “Sınırlı ve zorunlu haller dışında, sisleme yöntemiyle mahallelerde gezerek ilaç püskürten araçlarla ilaçlama yaparken ayrıca çok daha etkin bir çözüm olan, uçkunların üreme alanlarında yani kaynağında ilaçlama yapıyoruz” dedi.