Belediyemiz, haşere ve karasinekle mücadeleye çalışmalarına başladı

13 Mart 2015 Cuma

Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri yeni dönem ilaçlama çalışmalarına başladı.

Çorum halkının özellikle sıcak yaz günlerinde daha rahat ve sağlıklı bir yaşantı sürdürebilmesi için sinek ve haşereyle mücadele çalışmaları erken başladı. Yeni dönem larva ilaçlama çalışmaları kapsamında ilk olarak Karapürçek`teki çöp döküm sahası ile atıksu arıtma tesisi ilaçlandı.Önümüzdeki günlerde ise gübrelikler, dere kenarları, çöp konteynırları gibi sinek üremesine elverişli ortamlar ilaçlanacak.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, mücavir alan sınırları içerisinde haşere ve sinekle mücadele ekiplerinin 10 adet sırt atomizeri ile 37 bölge, 2 adet araç üstü ULV araç motoru ile 15 bölge ve 1 adet traktör arkası holder ile 6 bölgede ilaçlama çalışmalarını devam ettirdiğini söyledi.

İlkbahar ile birlikte havaların ısınacağını, sıcaklıkların da sinek popülasyonunu artıracağına dikkat çeken Candan, “Yaz aylarında sıkıntı yaşamamak için sinek ve haşereyi daha larva döneminde bertaraf ediyoruz. Belediyemize bağlı tüm mahalle ve mücavir alanlarda dere kenarları, fosseptik kuyuları, rögarlar, kanallar ve kamuya açık her yer ilaçlanacak. Bu çalışmalarımız duruma göre daha da artarak devam edecektir”; dedi.

Sinek ve haşereyle mücadele ve temizlik çalışmalarında Çorum halkının da önemli görevler düştüğünü ifade eden Candan, “Bu tür çalışmalarda hemşehrilerimizin bizlere vereceği desteklerle daha başarılı olunabilmektedir. Hemşehrilerimiz çöplerini gelişigüzel atmasınlar. Konteynırların kapaklarını her zaman kapalı tutsunlar.”; dedi

Temizlik İşleri Müdürü İdris Özyılmaz da haşere ile mücadele faaliyetlerinin fiziksel ve kimyasal mücadele olarak yürütüldüğün altını çizerek “Halkımızın rahat ve sineksiz bir yaşam sürdürebilmesi için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.”; dedi.