32°C parçalı az bulutlu

32°C parçalı az bulutlu

Belediyemiz Halk Koşusu büyük coşkuyla gerçekleşti

18 Mayıs 2015 Pazartesi

Spora ve sporcuya büyük destek veren Çorum Belediyesi, bu yıl ilk kez “Altın ödüllü” halk koşusu düzenledi.

Saat Kulesi önünde saat 10.00`da başlayan koşular, 12-14 yaş, 15-18 yaş, 19-30 yaş, 31-39 yaş ve 40 yaş ve üzeri (bay-bayan) olmak üzere 10 kategoride yapıldı.

Halk koşusuna AK Parti Milletvekili Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Milletvekili adayları Lütfiye İlksen Kurt Ceritoğlu ve Ahmet Sami Ceylan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, İl AFAD Müdürü Elvan Kaya TSO Başkanı Çetin Başaran Hıncal, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, ASKF Başkanı Sefer Kurtaran ve Yönetim Kurulu üyeleriyle ile birlikte çok sayıda sporcu ve vatandaş katıldı.

3 bin metre mesafede yapılan koşular, Belediye önünde start alırken, Hitit Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünden dönen atletler, yine Belediye önünde yarışı noktaladılar. Milletvekili Bağcı ve Belediye Başkanı Külcü ile diğer protokol mensupları koşuyu yürüyerek tamamladılar.

400`ü bayan 1200 atletin katıldığı Halk Koşusu`nda, 12-14 yaş kızlar kategorisinde, Emine Tüfekçi birinci, Pelin Özbulut ikinci, Nuriye Demir üçüncü,

15-18 yaş bayanlarda, Kumru Çürük birinci, Fermudiye Özdemir ikinci, Sedanur İçağası üçüncü,

19-30 yaş bayanlarda Rümeysa Arıcı birinci, Derya Özşahin ikinci, Zeliha Arslan üçüncü,

31-39 yaş bayanlarda Güner Çiçek birinci, Elif Uslu ikinci, Irmak Deniz Özpamuk üçüncü, 40 yaş üzeri bayanlarda ise, Kader Üzümcü birinci, Melehat Çorlu ikinci, Gülizar Akbolat üçüncü oldu.

Erkeklerde ise, 12-14 yaş kategorisinde birinciliği Tarık Demir, ikinciliği Musa Ercan Tüfekçi, üçüncülüğü Cengiz Sezer elde etti.

15-18 yaş kategorisinde Mustafa Özseçer birinci, Muhammed Çelebi ikinci, Volkan Enes Seymen üçüncü oldu.

19-30 yaş kategorisinde, Osman Pehlivan birinci olurken, ikinciliği İbrahim Keyvanoğlu, üçüncülüğü Hasan deniz Kalaycı aldı.

31-39 yaş kategorisinde, Rıdvan Alper Afacan birinci, Ali Uyar ikinci, Ömür Soytemiz üçüncü oldu.

40 yaş ve üzeri erkekler kategorisinde, Murat Kaya birinci, Duran Torbacıoğlu ikinci, Kemal Kol da üçüncü oldu.

Kategorilerinde birinci olan atletler tam, ikinciler yarım, üçüncüler ise çeyrek altın ile ödüllendirildi.