BELEDİYEMİZ, FESTİVALE HAZIRLANIYOR

14 Haziran 2012 Perşembe

32. Hitit Fuar ve Festivali, 4-8 Temmuz 2012 tarihleri arasında düzenlenecek. Belediyemiz tarafından geleneksel olarak düzenlenen festivalde Çorumlular bu yıl da eğlenceli vakit geçirecekler. 1981 yılından beri aralıksız olarak gerçekleştirilen festivalde bu yıl da çok ünlü sanatçılar sahne alacak. Birbirinden güzel etkinliklerde Çorumlular gönüllerince eğlenecek.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, festival hazırlıklarını hızla sürdürdüklerini, festival hazırlıklarını tamamlama noktasına geldiklerini söyledi. Festivalin tanıtımı için gerekli olan kitapçık, davetiye, billboard, raket gibi görsel tanıtıcı dokümanların da tamamlandığını dile getiren Zeki Gül, son yıllarda festivalin dolu dolu geçtiğini, bu yıl da yine çok renkli bir festivalle Çorumluların karşısına çıkacaklarını kaydetti.

Çorumluların ve Çorumlu gurbetçilerin festivalden en iyi şekilde yararlanmasını amaçladıklarını söyleyen Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Hitit Fuar ve Festivali`nin Çorum`a sevgi ve güzelliğin ön planda tutulduğu insanların eğlence ihtiyaçlarını giderecek, kardeşlik duygularını da geliştireceğine inandığını belirtti. Hitit Fuar ve Festivali`nin Çorum`un Türkiye`ye ve dünyaya tanıtılması açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Gül, “Çorum Belediyesi olarak festival boyunca ünlü sanatçıları, tiyatro gösterilerini, açık hava film gösterilerini, konserleri, leblebi yarışması ve animasyon gösterilerini Çorum halkıyla buluşturacağız. Çorum halkı, eğlence dolu beş gün geçirecek. İnsanımız gönlünce eğlenecek”; diye konuştu.

Türk Halk Müziği`nin güçlü seslerinden Hüseyin Turan, Türk Pop Müziğinin sevilen isimleri Nev ve Emre Altuğ, bu yıl 32.si düzenlenecek olan Hitit Fuar ve Festivali`nde en güzel eserlerini Çorumlular için seslendirecek. 32. Hitit Fuar ve Festivali kapsamında 5, 6 ve 7 Temmuz`da fuar alanında gerçekleştirilecek konserlerle Çorumlular eğlenceye doyacak.

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Hitit Fuar ve Festivali`ne Türkiye`nin önemli sanatçılarını davet ettiklerini söyleyen Başkan Yardımcısı Zeki Gül, bu sene de hazırladıkları festival programının Çorumlular tarafından beğenileceğine inandığını vurguladı.

Festival programında sanatçılara yer verirken Çorum`a yakışır isimler seçmeye özen gösterdiklerini ifade eden Zeki Gül, “Bu yıl hemşehrilerimiz ünlü sanatçılar Hüseyin Turan, Nev ve Emre Altuğ`un seslendireceği parçalarla eğlenecekler. Tüm halkımızı festival programlarına katılmaya davet ediyoruz. Halkımızın isteklerini dikkate alarak festival programı yaptık. İnşallah festival tüm halkımızın beğenisini kazanır”; diye konuştu.

32. Hitit Fuar ve Festivali etkinlikleri “Türkü Şiir Türkiye”; konseri ile sona erecek. Türkiye`nin değişik bölgelerinden halk müzikleri, halk oyunları ve şiirlerin değişik motiflerde işlenerek seslendirildiği konser 8 Temmuz Pazar günü saat 21.00`da Fuar Alanı`nda Çorumlu sanatseverlerle buluşacak.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Türkü Şiir Türkiye konseptinin Türkiye`nin değişik bölgelerinde sahnelendiğini ve sahnelendiği tüm yerlerde beğenildiğini vurguladı. Festival bünyesindeki gösterinin de Çorumlular tarafından beğenileceğine inandığını dile getiren Zeki Gül, “Bütün hemşehrilerimizi etkinliklerimize davet ediyoruz. Halkımızın bu konserlerde ailesiyle birlikte eğlenceli vakit geçireceğine inanıyorum.”; dedi.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yerli ve yabancı ekipler en güzel yöresel oyunlarını Çorumlular için sahneleyecek. 35. Hitit Fuar ve Festivali`ne Romanya, Polonya, Litvanya, Meksika, Gürcistan ve KKTC`nin yanı sıra Aydın, Adıyaman, Artvin halk oyunu ekipleri ve Çorum`dan halk oyunu ekipleri de gösterilerini sunacak.