Belediyemiz, Ethem Erkoç’un 'İskilipli Atıf Hoca' kitabını bastırdı

9 Temmuz 2014 Çarşamba

Eğitimci Yazar Ethem Erkoç, yaşadığı dönemin en büyük alimlerinden olan ve dönemin İstiklal Mahkemeleri tarafından haksız bir yargılama neticesinde idam edilen İskilipli Atıf Hoca`nın hayatını kitaplaştırdı. Çorum Belediyesi Kültür Yayınları arasında çıkan “İskilipli Atıf Hoca – Hayatı, Düşünceleri ve İdamı”; adlı kitaba sahip olmak isteyen vatandaşlar kitabı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü`nden temin edebilirler.

Tarihe mal olmuş ilim ve fikir adamlarının hayatındaki her evrenin değerlendirilmesi gerektiğini, bu düşünceden hareketle İskilipli Atıf Hoca`nın hayatını, düşüncelerini konu edinen böyle bir eserin hazırlığına başladığını söyledi. İskilipli Atıf Hoca`ya yöneltilen suçlamaları, savunmaların, lehinde ve aleyhinde oluşan fikirleri, idama doğru giden yolu ve sonucu olduğu gibi aktarmaya çalıştığını söyleyen Ethem Erkoç, “Bazı konuların tartışılamaz olduğu tezine karşılık hazırladığımız bu kitapta her şeyin tartışılabileceğini, lehte ve aleyhteki düşüncelerle birlikte verdik.”; dedi.

Kitabın hazırlanma aşamasında ve basımında emeği geçen herkese teşekkür eden Ethem Erkoç, “Bundan önceki eserlerimizde olduğu gibi bu kitabın yayımlanıp okuyucuya buluşmasını sağlayan Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü`ye de çok teşekkür ediyorum.”; dedi.