Belediyemiz, engellileri unutmadı

27 Mayıs 2013 Pazartesi

Belediyemiz Engelliler Haftası nedeniyle Çorum’da bulunan engelli öğrenciler ve ailelerine yönelik program düzenledi. Programda 18 engelli vatandaşa Çorum Belediyesi tarafından akülü tekerlekli engelli aracı hediye edildi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İşkur Müdürü Zafer Eyvaz, Spastik ve Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Neslihan Hüsülüoğulları, Çorum Engellileri Koruma ve Destekleme Derneği Başkanı Muharrem Öz, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Yusuf Hoşnut, Beyaz Ay Derneği Çorum Şube Başkanı Zehra Betül Özseçer ile engelli aileleri ve okul yöneticilerinin katıldığı programda Kale Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerinin gösterileri büyük beğeni topladı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü programda yaptığı konuşmada, “Artık Türkiye’de çok şeyler değişti. Devletin kapısı hizmet kapısı haline geldi. Eskiden yöneticiler vatandaşa üstten bakardı. Şimdi ise Ak Parti ile birlikte yöneticiler milletin hizmetkarı oldu. Bu yeni bin yılın siyaset anlayışıdır. Yeni Türkiye’nin ve siyasetin mimari ise Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır.”; dedi.

Çorum Belediyesi olarak iki günü bir birine eşit olan ziyandadır anlayışıyla hizmet ettiklerini belirten Başkan Külcü, “Geçmiş yıllara oranla hükümetimizin engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmaları artık meyvesini vermeye başladı. Hayatlarını kimseye muhtaç olmadan devam ettiren koşulların hazırlanmasında hükümetimizin atmış olduğu adımlar takdire şayandır. Engellilerle ilgili daha önceden olmayan birçok yasa çıkarıldı. Özellikle engelli vatandaşlarımızın eğitimi ve iş hayatına atılmalarıyla ilgili düzenlemeler bugün birçok engelli kardeşimizi eğitim ve iş sahibi yaptı.

Biz Çorum Belediyesi olarak bu konuda hakikaten büyük bir duyarlılığa sahibiz. Ve engellilerimizle ilgili çalışmalara özellikle ihtimam gösteriyoruz. Bizim amacımız bu şehirde yaşayan her vatandaşımızın kendisini bu şehrin sakini değil sahibi olarak görmesini sağlamaktır. Böylece rahatlıkla ve iç huzuruyla hemşehrilerimizin hepsiyle birlikte bu şehirde yaşayalım istiyoruz. Bu etkinlikler birbirimizle empati kurmak için vesiledir.”; dedi.

Konuşmaların ardından tekerlekli ve akülü araç teslimine geçildi. Törende ayrıca İşkur desteğiyle düzenlenen ‘Aşçı Çırağı Kursu’na katılan engellilere sertifikaları verildi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ailelerle tek tek sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.