31°C parçalı bulutlu

31°C parçalı bulutlu

BELEDİYEMİZ ENGELLİLERİ SEVİNDİRDİ

13 Mayıs 2011 Cuma

Belediyemiz, raporlarıyla kendilerine başvuran engellilere 34 adet akülü araba, 34 adet de tekerlekli sandalye olmak üzere 68 adet araç ile Altı Nokta Körler Derneği ve Sakatlar Derneği`ne de birer bilgisayar armağan etti.

Belediye`nin kampanyasına Çorum`daki bazı ilköğretim okulları da topladıkları mavi kapaklarla destek verdi. Engelli vatandaşların araçları Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Kompleksi`nde düzenlenen törenle teslim edildi.

Törene Vali Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Amasya Orman Bölge Müdürü Ömer Naci Şaşmaz, AKP İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Milletvekili adayları Salim Uslu ve Murat Yıldırım, Sakatlar Derneği Başkanı Yusuf Hoşnut, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Kürşad Abid Ahıshalı ile belediye meclis üyeleri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü yaptığı konuşmada, bütün uğraşlarının yaşanılan çevreyi daha yaşanabilir hale getirmek, beraber yaşanılan insanları ise daha mutlu olmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Engellilere araç dağıtım töreninde konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 6 ay önce verdikleri sözü bugün yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

2 yıldır belediye olarak attıkları her adımda engelli vatandaşları göz önünde bulundurduklarını belirten Külcü, “belediye olarak hayatın her anını anlamlı hale getirmeye çalışıyoruz. Biz kafamızdaki engelleri kaldırdığımız zaman her şey daha anlamlı olacaktır”; dedi.

Çorum merkezde 9 bin il genelinde ise 60 bin engelli olduğunu kaydeden Külcü, “bu sayılar belediye olarak bizim sorumluluğumuzu artırıyor. Bizim çalışma felsefemiz Ensari`nin “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın”; felsefesidir. Bugüne kadar belediyemize raporlarıyla 34 kişi akülü araba için 34 kişi de tekerlekli sandalye için başvurdu. Bugün araçlarımızı teslim edeceğiz. Daha sonra başvurular olursa desteklerimiz sürecek”; ifadelerine yer verdi.

“REHABİLİTASYON MERKEZİ KURACAĞIZ”;

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Buharaevler Mahallesi`ndeki pazarın karşısında bulunan belediye arazisine büyük bir rehabilitasyon merkezi kuracaklarını açıkladı.

Burada sadece fiziksel değil mental rahatsızlığı olanların da tedavi olabileceğini kaydeden Külcü, “Rehabilitasyon merkezinin yanı sıra spor kompleksi de yapacağız. Engelli annesi olan annelerimizin yükünü biraz olsun hafifletirsek ne mutlu bize. Burasının projesi ağustos ve eylül aylarında tamamlanacak. Önümüzdeki yıl ise büyü oranda tamamlamış oluruz”; diye konuştu.

Çalışmalarında engellilere yardım ederken doğaya da dikkat çekmek istediklerini anlatan Külcü, “Öğrenci kardeşlerimiz de okullarında mavi kapak toplayarak bize destek oluyorlar. Bugün kapaklarını bize araçları ise engelli kardeşlerine teslim edecekler”; dedi.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından ilk olarak engelli çocuklara akülü arabaları teslim edildi. Akülü arabalarını alan çocuklar mutluluğunu dile getirerek Başkan Külcü`ye teşekkür ettiler. Mavi kapak toplayarak kampanyaya destek olan öğrenciler de Külcü ile araçlarını teslim alan çocukların sevinçlerine ortak oldu.

Başkan Külcü, araçların ardından Sakatlar Derneği Başkanı Yusuf Hoşnut ve Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Kürşad Abid Ahıshalı`ya bilgisayarları teslim etti. Sakatlar Derneği başkanı Hoşnut, araçların engellilerin özgürlüğe adımı olduğunu söyleyerek Belediye`nin engellilerin bu ilk adımına destek olduğunu söyledi. Ahıshalı ise Çorum Belediyesi`nin her zaman yanlarında olduğunu söyleyerek teşekkür etti. Törenin ardından yemek yenildi.