21°C parçalı az bulutlu

21°C parçalı az bulutlu

Belediyemiz, engelliler için fitness alanları oluşturdu

14 Ekim 2015 Çarşamba

Engelli vatandaşlara pozitif ayrıcalıkla yaklaşan Çorum Belediyesi’nden sosyal belediyecilik alanında farkındalık oluşturacak bir hizmet daha. Çorum kent merkezinde bulunan bazı parklara engelli vatandaşların spor yapabilmesi için fitness aletleri yerleştirildi.

Engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak ve sosyal becerilerini geliştirmek için yapılması gereken ne varsa Çorum Belediyesi olarak bir fazlasını yapmaya çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Vatandaşlarımızı sağlıklı yaşama ve spora teşvik etmek içinkent merkezinde bulunan 29 noktaya fitness aletleri yerleştirdik. Hemşehrilerimiz buralara gelip yürüyüşlerini yapıyor, fitness aletlerini kullanabiliyor. Sadece engelli vatandaşlarımızın kullanması için Kültür Park, Mehmetçik Parkı, Yunus Emre Parkı, Şehitler Parkı ve Bosna Parkı olmak üzere 5 parkımıza özel olarak dizayn edilmişfitness aletleri yerleştirdik. Artık engelli hemşehrilerimiz de fitness aletlerini rahatlıkla kullanabilecekler.” dedi.

Belediye Başkanı Külcü, ilk aşamada 5 parka kurulan engelli fitness aletlerini yaygınlaştırarak diğer parklara da yapacaklarını belirtti.

Engelli vatandaşlar hizmetten memnun

Engelli fitness aletlerini kullanan engelli vatandaşlar kendilerine sunulan hizmetten bir hayli memnun kaldılar. Engelli fitness aletlerini kullan Burcu Uçar, spor yapmak önemli, her birey gibi engelli vatandaşlar için de spor bir ihtiyaç. Arkadaşlarıma sesleniyorum eve tıkılıp kalmasınlar, gelsin buralarda spor yapsınlar”; diye konuştu.

Parkta spor yapan Engelli Basketbol Takımı oyuncusu Serhat Akcada, “Engelli Basketbol Takımı olarak bu hizmet bizim için ayrı bir önem arz ediyor. Bundan sonra parklara gelerek spor yapacağız ve maçlara böyle hazırlanacağız. Aynı zamanda, bu hizmet engelli vatandaşları da eve mahkûm olmaktan kurtaracak. Bizleri her zaman düşünen, bizler için çalışan Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü`ye de buradan teşekkürlerimi iletiyorum. ” dedi.

Parkta spor yapıp doyasıya eğlenerek kendilerine ayrılan bu alanın tadını çıkartan engelli vatandaşların yakınları da hizmetten çok memnun olduklarını ve Belediye yetkililerine teşekkür ettiklerini söylediler.