25°C az bulutlu

25°C az bulutlu

BELEDİYEMİZ, ÇORUMLU KADINLARI TİYATROYLA BULUŞTURUYOR

4 Şubat 2013 Pazartesi

Belediyemiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından kadınlara özel tiyatro gösterileri düzenleniyor.

İlki 19 Ocak`ta yapılan tiyatro gösterilerini ikincisi de 02 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirildi. “Herkesin Bildiği Sırlar”; adlı tiyatro oyununu izleyen Çorumlu bayanların birçoğu tiyatroyla ilk kez buluşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı.

Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü H. Nuran Hakyemez, Türk örf ve adetlerine göre ailenin toplumun temel direğini oluşturduğunu belirterek toplum hayatının her bölümünde yer alan kadının toplumdaki hak ettiği yeri alması için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

“Günümüzde, kadınlarımız kendisinin, gelecek kuşaklara yaşanılabilir bir dünya bırakması gerektiğinin farkında. Kadınlar, her alanda başarılı olabileceklerinin bilincindeler. Ancak kadınlarımızın bir kısmı yeteneklerinin farkında değil.”; diyen Nuran Hakyemez, Çorumlu kadınların toplumda hak ettiği yeri alması ve kendilerine olan güvenlerinin farkında olmaları için Kadın Kültür ve Sanat Merkezi olarak imkanlar sunduklarını vurguladı. Hakyemez, “Kadınlar için farklı alanlarda kurslar ve faaliyetler düzenliyoruz. Kadınlarımızın sosyal hayatta kendilerine yer bulabilmeleri amacıyla sosyal ve kültürel çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalardan bir tanesi de özellikle sinema ve tiyatroya daha önce hiç gitmemiş bayanlarımız için sinema ve tiyatro günleri projemizdir.”;dedi.

Sinema ve tiyatro günleri projesinde öncelikli olarak evde yaşlı bakan ve engelli çocuğa sahip kadınların yer aldığının altını çizen Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü H. Nuran Hakyemez, isteyen tüm bayanların da mahalle muhtarlıklarına başvurarak sinema ve tiyatro günlerinde kendileriyle birlikte film ve tiyatro oyunu izleyebileceklerini sözlerine ekledi.