Belediyemiz, ÇESİAD Üyelerini kahvaltıda buluşturdu

22 Nisan 2013 Pazartesi

Belediyemiz, ÇESİAD Yönetim Kurulu üyelerini Çorumlu yöneticilerle kahvaltıda bir araya getirdi.

Programa Çorum Valisi Sabri Başköy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Yargıtay 13. Daire Üyesi Zihni Doğan, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaran Hıncal, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, ünlü mevlithan Amir Ateş, Türk Halk Müziği Sanatçısı Recep Ergül, Çorumlu Eğitimci Sanayici ve İş Adamları Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Zahit Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Çorumlu Eğitimci Sanayici ve İş Adamları Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Zahit Yıldırım yaptığı konuşmada, kendilerine her zaman destek olan Vali Sabri Başköy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Rektör Reha Metin Alkan, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal`a teşekkür etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de kahvaltı öncesinde yaptığı konuşmada ÇESİAD`ın bu tür ziyaretlerini çok önemsediklerini, bu çalışmaları çok önemsediklerini söyledi. “Gurbetten sılaya bir yolculuk misali arada bir tazelenmeyi yaşıyorsunuz ve bizlere de yaşatıyorsunuz”; diyen Başkan Külcü, “ÇESİAD yönetimi ve üyeleriyle bir araya gelerek Çorum`un meselelerini görüşüyoruz. Sizlerin de Çorum`un meseleleri hakkında katkılarını almış oluyoruz. Evlatlarınızın ve yeni neslin Çorum`la olan hukukunun kesilmemesi, akrabalarla olan bağının zayıflamaması için bu tür ziyaretlerin artarak devam etmesini temenni ediyorum”; dedi.

Vali Sabri Başköy de Ankara, İstanbul, İzmir gibi illerde Çorumluların sayısının çok fazla olduğunu, bu nedenle artık federasyonların oluşmaya başladığını söyledi. Başköy, “Federasyon ve konfederasyon olunmasında kamu kurum ve kuruluşları tarafından daha çok dikkate alınacağını söylüyoruz. Buraya gelerek bizleri ve Çorum`u daha yakından tanıma imkanına kavuşmuş oluyorsunuz. Bazen yaşadığımız yeri tam anlamıyla bilemiyoruz. Bu tür ziyaretler hem tarihi yerlerin tanınması anlamında hem de Çorum ilinde bulunan akrabalarını görerek bir sıla-i rahim yapmış oluyorlar. Çorum ilindeki gelişmeleri basından, Valiliğimiz, Belediyemiz ve Rektörlüğümüz web sitelerinden takip edebilirsiniz”; diye söyledi.