23°C parçalı az bulutlu

23°C parçalı az bulutlu

BELEDİYEMİZ ÇANAKKALE ZAFERİ’Nİ KUTLAYACAK

22 Mart 2011 Salı

Belediyemiz, 18 Mart şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 96. Yıl dönümü nedeni ile kutlama programı düzenleyecek.

Program 30 Mart günü saat 20.00`da Devlet tiyatro salonunda gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çanakkale Zaferi Kahramanlık Destanıdır”; diyerek bu destanı unutmanın mümkün olmadığını söyledi.

Başkan Muzaffer Külcü, Çanakkale Deniz Zaferi`nin Türk tarihinde müstesna bir yeri olan, hür yaşamak uğruna canını ve kanını veren bir milletin kahramanlık destanı olduğunu ifade ederek “18 Mart 1915 tarihinde elde edilen bu zaferin, dünyaya bir kere daha Türk`ün yenilmezliğini, kahraman askerlerimizin azim ve iradesini ve de centilmenliğini göstermiştir”; dedi.

Mukaddes vatan topraklarının korunması ve şanlı Türk bayrağının ilelebet dalgalanması için birlik ve beraberlik içinde verilen bu mücadelenin önemine değinen Muzaffer Külcü, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak bu güzel vatanı emanet eden kahramanlara karşı bir borç bilinmesi gerektiğini kaydetti.

” Çanakkale Savaşları, yüce milletimizin zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları içerisinde vermiş olduğu bir savaştır diyen Başkan Külcü; “Çanakkale zaferi, tarihten silinmek istenen bir ulusun, tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen, vatanını yüksek bir ruh ve bilinçle, canı pahasına nasıl savunduğunu gösteren onurlu bir mücadele destanı olarak dünya tarihinde hak ettiği yeri almıştır. Millet olarak yokluk içindeyken bile ‘Çanakkale geçilemez’ dedirten sağlam inancın ve sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. Çanakkale’de canını bu vatan için feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, ayrıca Şehitler Günü dolayısıyla şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 30 Mart 2011 Çarşamba günü saat 20.00`da Belediye tarafından Devlet tiyatro salonunda düzenlenecek kutlama programına tüm Çorumluları beklediklerini de sözlerine ekledi.