Belediyemiz, bölgenin en donanımlı itfaiye aracını Çorum’a kazandırdı

23 Ocak 2014 Perşembe

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yeni aldıkları 42 metre uzunluğundaki yeni itfaiye aracının bölgenin en donanımlı itfaiyesi olduğunu söyledi.

İtfaiyecilerin kamu çalışanları içerisinde en fazla fedakârlık yapan meslek gruplarından olduğunu söyleyen Başkan Külcü, “Çorum İtfaiye teşkilatımıza, kendi ihmallerinden, kusurlarından kaynaklanan bir sorun nedeniyle bize acı yaşatmadığı için teşekkür ediyorum. Hizmetteki hızı ve kalitesi sürekli artsın diye hem personel hem de ekipman anlamında yatırımlarımız devam ediyor” dedi.

Güçlü bir itfaiye teşkilatına sahip olduklarının altını çizen Başkan Külcü, “İlçe ve köylerdeki hemen hemen bütün önemli vakalara arkadaşlarımız gidiyor ve gerekli müdahalelerde bulunuyor. Alo 110 hattına ihbar yapıldıktan 30 saniye sonra araçlarımız hazır hale geliyor. Çorum’da şehrin en uç noktalarına 8 dakika ulaşıyor. Yangın mahallindeki canlar bizim için oradaki mal-mülkten daha kıymetlidir.” dedi.

Çorum İtfaiyesi’nde 14 tane yangına müdahale aracı bulunduğunu ve bu haliyle bölgenin en güçlü itfaiye teşkilatından birisi olduklarının altını çizen Başkan Külcü, “İnsan hayatı kurtarmak her şeyden değerli ve öncelikli. Gece gündüz demeden canını siper ederek çalışan itfaiyecilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Başkan Külcü, aracı test etti

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, itfaiye elbisesi giyerek yeni alınan aracın kumanda kabinine geçti. Külcü, 2 Milyon TL’ye satın aldıkları 42 metrelik yeni merdivenli aracı test etti.

Dev Türk bayrağı ve Belediye bayrağı ile süslenen itfaiye merdiveni, vatandaşların da büyük ilgisini çekti. Vatandaşlar Saat Kulesi’nin yüksekliğini bile aşan merdivenin çalışmasını hayranlık ve merakla izledi.