28°C parçalı bulutlu

28°C parçalı bulutlu

Belediyemiz Bayram tedbirlerini aldı

15 Temmuz 2015 Çarşamba

Belediyemiz, Ramazan Bayramının huzur, refah ve selamet içerisinde geçmesi için gerekli bütün tedbirleri aldı. Belediyenin, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon işleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler arife ve bayram günü de iş başında olacak.

Arife günü ve Bayramın 1. günü sabah namazlarına müteakip şehrin muhtelif yerlerindeki camilerden mezarlıklara ücretsiz araç kaldırılacağını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Vatandaşlarımızın bayramı huzur içerisinde yaşayabilmeleri için belediye olarak ulaşım ve güvenlik başta olmak üzere bütün önlemleri aldık. Mezarlık ziyaretleri için arife ve bayram sabahları ücretsiz araç hizmeti sunuyoruz. Yine Arife günü ve Bayram süresincemezarlıklarda görevli olacak nöbetçi zabıta ekiplerimiz dilencilere izin vermeyecek. Su ve Kanalizasyon İşleri ekipleri ile Temizlik İşlerine bağlı ekiplerde bayram süresince olası her duruma karşı hazır bekleyecekler.Şimdiden bütün hemşerilerimizin Ramazan Bayramlarını tebrik eder hayırlara vesile olmasını dilerim.” dedi ve Vatandaşların karşılaşacakları her türlü olumsuzlukta Alo 153 Zabıtayı arayabileceklerini belirtti.

Mezarlıklara otobüs kaldırılacak…

Belediyemiz, her dini bayramda olduğu gibi bu Ramazan Bayramında da arefe günü Ulumezarlık`a ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Çorum Belediyesi`nin Arefe günü sabah namazından sonra mezarlık ziyaretinde bulunmak isteyen vatandaşlar için ücretsiz araçların kaldırılacağı camiler şunlar: Ulu Cami, Köroğlu Cami, Kevser Cami, Ejder Cami, Sarılık Cami, Selimiye Cami, Binevler Cami, Buharaevler Cami, Garantievler Cami, İmam Hatip Cami, Abdibey Cami, Tevhit Cami, Bilalihabeş Cami, Yeşil Cami, Beytepe cami, Kafkas Cami, Mevlana Cami, Alaaddin Cami, Hicret Cami, Huzur Cami, Nadık Cami, Esentepe Cami, Karşıyaka Cami, Ehlibeyt Cami, Esnafevler Cami, Altınevler Cami, Yörükevler Cami, Fatih sultan Mehmet Cami, Mimar Sinan Cami, Kışla Cami.

Belediye`de bayramlaşma 1.gün

Ramazan Bayramı nedeniyle Çorum Belediyesi`nde sivil toplum örgütleri, partililer ve vatandaşlarla yapılacak olan bayramlaşma töreni bayramın ilk günü gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün ev sahipliğinde gerçekleşecek olan bayramlaşma merasimi 13.45`te başlayacak.

Halk Otobüsleri ilk gün bedava

Belediyemiz, her dini bayramda olduğu gibi bu bayramda da vatandaşların bayram ziyaretlerini kolaylaştırmak için bayramın ilk gün vatandaşları ücretsiz taşıyacak.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Ramazan bayramının birinci günü Çorumluların Halk otobüslerinden ücretsiz yararlanabileceklerini ifade etti.