Belediyemiz başarılı sporcuları ödüllendirdi

2 Aralık 2016 Cuma

2016 yılı içerisinde branşlarında dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonalarında dereceye giren Çorum Belediyespor`lu sporculara düzenlenen törenle ödülleri verildi. 2016 yılı başarılı sporcuların ödül töreninde konuşan Başkan Külcü, sporculara, ailelere uyarılarda bulundu ve bundan sonra kulüp olarak hedefleri ve çalışma şartları konusunda bilgiler verdi.

Konuşmasına genç erkekler voleybolda kurulduğu yıl il birinciliğini kazanan takımı kutlayarak başlayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, geçtiğimiz yıl ödül törenini sporcularla birlikte yaptıklarını bu yıl başarının arkasında ki görülmeyen isimlerle de bir araya gelmeyi uygun gördüklerini belirtti. Başkan Külcü `Bu başarılarda antrenörler biraz görülür aileler ise hiç görünmeyen kahramanlardır. Böyle başarılı sporcuların yetişmesine verdikleri katkılardan dolayı tüm ailelerimizi tebrik ediyorum”; dedi.

Madalyaların üçte ikisi güreşte

Konuşmasında geçen yıl ile bu yılki başarıları değerlendiren Başkan Külcü, Belediyespor`un geçen yıl 30 madalya kazandığını bu yıl ise sayının 42`ye çıktığını belirterek `Bunlar ikisi Dünya, üçü Avrupa, 3 Balkan ve 9 Uluslararası turnuvalarda kazanılmış. Kulüp olarak 13 branşta faaliyet gösteriyoruz ancak madalya aldığımız branş sayısı 6. Bu 42 madalyanın da üçte ikisini güreşte almışız. Burada güreşi tebrik ediyorum ve onları ayrı bir yere koyuyorum. Bu toprakların hamurunda var. Dünya Gençler Şampiyonası`nda milli takım 40 puan almış bunun 15`ini Çorum Belediyespor`lu sporcular almış. Bu başarıyı kutlamak gerekir.

Güreş branşında diğer iller gibi transfer yapmadıklarının altını çizen Başkan Külcü, kurdukları kadronun tamamına yakınının Çorum`da yetişmiş isimlerden oluştuğunu bu anlamda da Türkiye`de örnek kulüp olduğunu vurguladı.

Hayat madalyadan ibaret değil

Tabi ki hayat madalyadan ibaret değil. Bu noktada önemli olan planlı ve programlı çalışma ve yol haritasını doğru belirlemek. Bizim sporu insanlarımızın hayatının merkezine koyma çabalarımız var. Büyüklerimizden küçüklerimize hepsini sporun içine çekmek ve sağlıklı olmaları için gerekli imkanları sağlama çalışmalarımız var.

Sporu hayatın merkezine taşımak birinci önceliğimiz tabi ki ama bunun yanında elit sporcular da yetiştirmemiz gerekiyor. Her türlü imkana sahibiz bunun sonucunda netice beklemek en doğal hakkımız. Sekiz yılda çok mesafe kat ettik ve Çorum`da sporun lokomotifi olduk. Tabi ki spor yapmak önemli başarılarda bizlerin moral motivasyonunu artırıyor.

Branş sayımızı 13`den 20`ye çıkartacağız

Şu anda kulüp olarak 13 branşta faaliyet gösteriyoruz. Bu sayısı 20`ye çıkarma kararı aldık. Bu konuda çalışmalar sürüyor. Tabi ki burada kıstasımız branşların sporcu sayılarının 150-200 arasında olması. Antrenörlerimiz çalışacaklar. Esnaf nasıl iş yapmak için çalışıyorsa antrenörler de sporcu bulmak için okulları mahalleleri gezerek çalışacaklar.

Spora yaptıkları yeni yatırımlardan da bahseden Başkan Külcü, “Tesisleşmenin önemini biliyoruz bu konuda çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Şu anda çevre yolunda stadımız hemen karşısında profesyonel takımın kullanacağı tesisin inşaatı devam ediyor. Yakın zamanda 3500 kişilik büyük bir spor salonu ihalesini yapacağız. Stadın yanında altı dönümlük alana Güreş Eğitim Merkezi yapacağız. Kapalı Otopark üzerinde tüm ferdi branşların yanı sıra bayanlara özel üç tane salonun tefrişatı yapılıyor en kısa sürede açılacak. Biri Ulukavak`ta diğeri ise Aşıklar Tepesi`nde yapacağımız mahalle spor salonlarını en kısa sürede hayata geçireceğiz ” dedi.

Milletinizi ve bayrağınızı gözünüzün önüne getirin

Konuşmasının son bölümünde ise sporculara seslenen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Her müsabakaya çıktığınızda milletinizi, bayrağınızı gözünüzün önüne getirerek çıkın. Geçmişte düşmanlıklarını gizli yapanlar bugün açıkça yapıyorlar ve millet olarak çok zor günler geçiriyoruz. Bu zor dönemde sizlerin elde edeceği başarılar milletimizi büyük moral olacaktır”; dedi.

Fotoğraf Albümü için tıklayınız