32°C parçalı az bulutlu

32°C parçalı az bulutlu

Belediyemiz, Azapahmet’te yaya yolunu genişletiyor

18 Mayıs 2016 Çarşamba

Belediyemiz, şehir içerisinde yaya ve araç trafiğini rahatlatacak çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Eski Kültür Sitesi yerine yapılan Çorumpark`ın altından başlayan ve Hürriyet Parkı`na kadar devam eden sokakta yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, şehir içi araç ve yaya trafiğini rahatlatacak önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Yaptıkları çalışmalarla araç trafiği kadar yaya trafiğini rahatlatmayı amaçladıklarını söyleyen Alper Zahir, “Azapahmet Sokakta yaptığımız kaldırım genişletme çalışması ile Gazi Caddesi`ndeki yaya trafiği yoğunluğunu azaltmayı amaçlıyoruz. Bu sokağımızda yaptığımız çalışma yaya ağırlıklı bir çalışma. Kaldırımların genişlemesi ile birlikte araç parkları da son bulacak. Böylece araç trafiği de hızlanacak”; dedi.

Kaldırımlar engelli yürüyüşüne uygun olacak

Azapahmet Sokak`taki kaldırımların sağ ve sol tarafın 3`er metre olacağının altını çizen Başkan Yardımcısı Alper Zahir, kaldırımların engelli vatandaşların rahatça yürüyebilmeleri amacıyla engelli yürüyüşe uygun olacağını söyledi.

Patinato (eskitme) karoların kullanılacağı yaya yollarının tamamlanmasıyla birlikte Azapahmet Sokak`ın modern bir görüntüye kavuşacağını belirten Zahir, “Sokakta çalışmalarımızı tamamladıktan sonra trafik yön çizgilerini de çizeceğiz.”; dedi.

Yayalar önceliğimizdir

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, diğer bölgelerde olduğu gibi Azapahmet Sokak`ta yapılan çalışmanın yaya öncelikli bir çalışma olduğunu belirterek “Yaya yollarının genişletilmesi o bölgedeki ticareti de canlandıracaktır. Gazi Caddesi`ndeki yoğun yaya trafiği de bu çalışma ile birlikte biraz daha rahatlayacak. Hemşehrilerimiz, şehir merkezine araçlarıyla geldiklerinde arka sokaklardaki otoparkları tercih etmelidirler”; diye konuştu.