Belediyemiz atık pilleri geri dönüştürüyor

3 Nisan 2013 Çarşamba

Belediyemiz tarafından, çevre bilincinin oluşturulması amacıyla ilkokul öğrencileri atık piller konusunda bilinçlendirildi.

Çevre projelerine ağırlık veren, Çorum`daki tüm okullara atık pil toplama makineleri, iş yerlerine ve muhtarlıklara atık yağ toplama makineleri koyan Çorum Belediyesi, öğrencileri atık pillerin çevreye verdiği zararlar konusunda bilgilendirdi.

Çorum Belediyesi`nin Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliği ile gerçekleştirilen konferansta Kimya Yüksek Mühendisi Savaş Arna, tüketildikten sonra çöpe atılan pilleri toplamanın, çocukların ve gençlerin çevreye duyarlı davranış gelişimini sağlamanın, pil kullanımı ve atık pillerin toplanmasının önemini anlattı.

Savaş Arna, atık pil eğitiminin amacının yurt genelinde atık pillerin toplanması konusunda toplum bilinci oluşturmak olduğunu ifade ederek “Kullanım ömrünü tamamlamış pillerin toplanması temiz bir çevre için son derece önemlidir. Atıl pillerin çöpe, toprağa, denize, akarsu ve kanalizasyona atılması ya da yakılması durumunda içerdikleri ağır metallerin, çevrenin kirlenmesine yol açmaktadır. Bir pilin yaklaşık 600 bin litre suyu kirletebilmektedir. Kullanım ömrünü tamamlamış pillerin geri dönüşüm amacıyla toplanması gerekmektedir”; dedi.

Arna, doğaya ciddi zararları bulunan atık pil konusunda çevre bilinci oluşturulmasının temiz çevre açısından önemli olduğunu ifade ederek, ”Daha temiz bir çevre için atıl pilleri çöpe atmayalım, atık pil toplama kutularına bırakalım” dedi.