BELEDİYEMİZ ATIK PİL TOPLAYAN OKULLARI ÖDÜLLENDİRDİ

6 Haziran 2012 Çarşamba

Dünya Çevre Günü nedeniyle Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen atık pil toplama kampanyasında en çok pil toplayan okullar ödüllendirildi. Toplam 2.300 kg pilin toplandığı kampanyada Mimar Sinan İlköğretim Okulu en çok pil toplayan okul oldu. Dereceye giren okullar Çorum Belediyesi tarafından ödüllendirildi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü`nde yapılan ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Toplanan atık pilin 300 kilogramdan 2 bin 300 kilograma çıkmış olması hem öğrencilerimizin hem de öğretmenlerimizin çevre konusundaki hassasiyetini gösteriyor.”; dedi.

Vali Nurullah Çakır ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün de hazır bulunduğu ödül töreni öncesi konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, kampanya süresince 47 okuldan ve diğer kurumlardan toplam 2 bin 300 kilo atık pil toplandığını açıkladı.

İl genelinde öğrenci sayısına göre en çok atık pil toplayan ilk üç okul ödüllendirildiğini dile getiren Candan, “Kampanyada en çok atık pil toplayan ilk üç okulumuz Mimar Sinan İlköğretim Okulu, Bilge Kağan Ticaret Meslek Lisesi ve Kocatepe İlköğretim Okulu oldu. 776 günde 2 bin 860 kilo atık pil toplanmış olup, bu artışın nedeni Çorum`daki bütün okullara Belediyemiz tarafından atık pil makinesi verilmesi ve bu işin belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğünce sıkı takibe alınmasıdır”; diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çorum Belediye Başkanı Külcü tarafından atık pil toplamada dereceye giren Mimar Sinan İlköğretim Okulu’na, Kocatepe İlköğretim Okulu ile Bilge Kağan Ticaret Lisesi’ne satranç ve halı saha takımları hediye edildi.
Ödül töreninden sonra Vali Çakır ve Belediye Başkanı Külcü, öğrencilerle masa tenisi oynadı.