33°C parçalı az bulutlu

33°C parçalı az bulutlu

BELEDİYEMİZ AŞURE DAĞITACAK

23 Kasım 2012 Cuma

Çorum Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle aşure dağıtacak. 24 Kasım Cumartesi günü şehrin 7 farklı bölgesinde aşure dağıtılacak.

Kur`an-ı Kerim`de müjdelenen dört mübarek aydan birisi olan Muharrem ayının toplumsal barışın yanı sıra kaynaşma ve dayanışma duygularının da güçlendirdiğini ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, her yıl olduğu gibi bu yıl da aşure dağıtımı yapacaklarını söyledi. Aşure`nin sosyal dayanışmayı ve birlikteliği sağlayan kültürel bir unsur olduğunun altını çizen Başkan Külcü, “Dağıtımını yapacağımız aşureler inşallah şehrimizin birlik ve beraberliğine vesile olur. Aşure dağıtımı gibi köklü bir geleneği bizler de Çorum Belediyesi olarak yaşatmaya çalışıyoruz. Aşure gününde sıla-i rahim yapmalı, akrabalar ziyaret edilmeli. Yaşlıların, kimsesizlerin gönülleri alınmalı. Bütün Müslümanlar aynı gönül ikliminden buluşmalı”; dedi.

7 bölgede Aşure Dağıtımı Yapılacak

15 bin paket aşure Belediye yanı, Hürriyet Parkı, Kültür Sitesi önü, Pir-i Baba Çamlığı karşısı, Özdoğanlar Sineması yanı, Huzur Cami yanı (Göğüs Hastalıkları Hastanesi karşısı) ve Yazıçarşı Kavşağı yanında oluşturulacak yedi farklı bölgede aşure dağıtımı yapılacak.