23°C parçalı az bulutlu

23°C parçalı az bulutlu

BELEDİYEMİZ, ALTYAPIDA KOORDİNASYONU SAĞLIYOR

11 Mart 2011 Cuma

Belediyemiz, şehirdeki altyapı çalışmalarının daha düzenli hale getirilmesi için Altyapı Koordinasyon toplantıları düzenliyor. Çorum Belediyesi`nde ilk kez gerçekleştirilen ve bundan sonra ayda bir düzenlenmesi öngörülen toplantı Başkan Yardımcısı Alper Zahir başkanlığında Yedaş, Türk Telekom A.Ş, Çorumgaz, Çorum Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü teknik sorumlularının katılımıyla gerçekleştirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, ülke kaynaklarının etkin ve verimli bir biçimde kullanılması bilinci ile çalışma yaptıklarını kaydetti. Altyapı çalışmalarında koordinasyonun sağlanması amacıyla yaptıkları toplantıda öncelikli olarak ekonomik kaybın ve vatandaşlara verilen rahatsızlıkların önlenmesinin amaçlandığını dile getiren Zahir, “Kentimizdeki imar alanlarında yoğunluğun artması, vatandaşlarımızın temel ihtiyaçları, şehrimizin sürekli olarak gelişmesi ve bu gelişmeler sonucunda ortaya çıkan yeni tesis ve yatırım ihtiyaçlarının paralel gerçekleştirilmesi kaynaklarımızın ekonomik olarak verimli kullanılmasını sağlayacaktır. Yapılacak altyapı çalışmaları daha hızlı bir şekilde ilerleyecektir”; dedi.

Daha önce Çorum Belediyesi`nin her kurumla ayrı ayrı görüşerek sorunların çözümüne yönelik adımlar attığına dikkat çeken Başkan Yardımcısı Alper Zahir, “Bir caddenin su, kanalizasyon, yağmursuyu, elektrik, telekom, doğalgaz ve sinyalizasyon gibi çeşitli altyapıları bulunmaktadır. Önceden bir cadde belki bu çalışmaların her biri için ayrı ayrı kazılıyordu. Bundan sonra tüm altyapı çalışmaları koordineli bir şekilde tek çalışmayla yürütülecek. Hepimizin bildiği gibi tamamlanmış bir altyapının başka bir altyapı çalışmasından dolayı bozulması vatandaşlarımızın günlük yaşamdaki sıkıntıları yanında ekonomik ve çevresel zararları beraberinde getirmekteydi.”; dedi.

Alper Zahir, yapılan toplantıda ayrıca kurum ve kuruluşların 2011 yılı ve sonraki yılların ihtiyaçları ve programlarının görüşüldüğünü, katılımcılardan uzun vadeli programların hazırlanarak diğer kurumlara bildirmelerini istediklerini sözlerine ekleyerek “İstenen veriler, yapılacak altyapı çalışmaları Çorum Belediyesi Kent Bilgi Sistemi`ne işlenecek.”; diyerek sözlerini tamamladı.