Belediyemiz, Akşemsettin Camisi’nin tezyinatını yaptıracak

10 Temmuz 2014 Perşembe

Çorum`un en büyük ve ilk dört minareyi camisi Akşemsettin Camisi, Çorum Belediyesi`nin yaptığı katkılarla hızla tamamlanıyor.

İkmal inşaatı Çorum Belediyesi tarafından devralınan camide şu ana kadar 3 Milyon 500 bin TL`ye yakın çalışma yapıldığını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, “Çorum Belediyesi olarak tamamlandığında şehrimizin en büyük camisi olacak Akşemsettin Camisi`nin inşaatını tamamlıyoruz Bu kapsamda Belediyemiz tarafından bay ve bayan abdesthaneler, araç rampası ve musalla taşı, mermer kaplama ve 2 adet yürüyen merdiven yapıldı.”; dedi.

11 Temmuz Cuma günü yapılacak olan ihale ile de caminin tezyinat, kalem işi tavan süslemeleri, yerden ısıtma sistemleri, avizeler, aydınlatmaları, halı, ses sistemi ve sıcak-soğuk havalandırmalarının yapılacağını belirten Alper Zahir, Akşemsettin Camisi`ni mümkün olan en kısa sürede ibadete açmak istediklerinin altını çizdi.