Belediyemiz, Adnan Menderes Parkı’nı yeniliyor

8 Nisan 2015 Çarşamba

Belediyemiz, Ulukavak Mahallesi Tekceviz 7. Sokak’ta bulunan Adnan Menderes Parkı’nı sil baştan yeniliyor.

Son yıllarda tüm mahallelerdeki mevcut parkları yenileyen ya da yeni parklar yapılması için kapsamlı bir çalışma yürüten Çorum Belediyesi, yeni sezonda ilk olarak Adnan Menderes Parkı`nı yenileyecek. Yaklaşık 10 dönüm alana sahip Adnan Menderes Parkı, yenilenecek olan oturma grupları, çocuk oyun alanları, kamelyaları, 380 metre uzunluğunda EPDM kauçuk yürüyüş yolu ve fitness alanı ile mahalle sakinlerine yaz mevsimi boyunca hizmet verecek. Parkta ayrıca yeni sert zeminler oluşturulacak, mevcut spor sahasının bakım ve onarımı yapılarak kaldırımlar da yenilenecek.Oturma bankları da eklenecek olan parkta çimler için otomatik sulama sistemi planlanıyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, son yıllarda yapılan park ve yeşil alanların daha nitelikli ve Çorum halkının daha kolay istifade edebileceği tarzda yapıldığına dikkat çekerek yaptıkları parkların şehir hayatında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Park ve bahçeler gibi yeşil alanların kent yaşamındaki öneminin büyük olduğuna dikkat çeken Zahir, “İhtiyaç duyulan mahallelerimizde park yapım çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın en iyi koşullarda mutlu ve huzurlu bir şekilde bu parklardaki oyun alanları ve yeşil alanlardan yararlanabilmesi için gayret ediyoruz. Adnan Menderes Parkı’nı da tamamen yenilemek için çalışmalarımızı başlattık. Yakın bir zamanda çalışmalarımız tamamlanacak ve parkımızı mahalle sakinlerinin hizmetine sunacağız. Vatandaşlarımızdan tek bir ricamız var. Bu parklar sizindir. Tahrip etmek isteyen, bankları ve oturma gruplarını çizen, kıran, parka zarar verecek davranışlar sergileyenleri lütfen uyarın.”; diye konuştu.