BELEDİYEMİZ, 8 MART’I DOLU DOLU KUTLAYACAK

5 Mart 2013 Salı

Belediyemiz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştirecek. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü,8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileriyle Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`nde bir araya geldi.

Başkan Külcü toplantıda yaptığı konuşmada, Dünya Kadınlar Günü kutlamalarının bir günle sınırlı kalmayacağını, hafta boyunca çeşitli etkinlikler yapacaklarını söyledi. Toplantıya ev sahipliği yapan Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`ne teşekkür eden Başkan Külcü, “Bugünkü beraberliğimiz bundan sonrasına yönelik yeni başlangıçlara, yeni heyecanlara vesile olur ümidindeyim”; dedi.

Hayatı kadın ve erkek birlikte yaşadığımızı ancak kadın olsun, erkek olsun tüm insanların ellerine iktidarın gücü geçtiğinde diğerini ezmeye çalıştığını belirten Külcü, erkek egemen bir toplum olduğumuz için, genelde haksızlık yapılan kesimin kadınlar olduğunu, hükümetin de bu konuyla ilgili birçok çalışma yaptığını ve 2010 referandumuyla kadınlara pozitif ayrımcılık getirildiğini hatırlattı.

“Bizi millet yapan temel değerleri oluşturan referanslardan biri de kadına verilen değerdir”; diyen Başkan Külcü, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`den Atatürk`e varana kadar, kadına verilen değerin hiçbir dönemde azalmadığını ifade etti. Başkan Külcü, “Hz. Ayşe dönemin en önemli hukukçularından biridir, Hz. Hatice`de önemli bir ticaret erbabıdır. Kurtuluş Savaşımıza baktığımız zaman yine kadınların izlerini ve kahramanlıklarını görüyoruz, Nene Hatun`lar Halide Edip`ler. Bunlar gibi birçok kilometre taşı kadın varken, bunların devamını sağlayamadık”; dedi.

“Avrupa`da kadına ilk seçme ve seçilme hakkı veren ülke olarak bugün geldiğimiz noktanın çok iyi olduğunu söyleyemeyiz”; diyen Külcü, “Hayatı paylaştığımız gibi siyaseti de paylaşmalıyız”; dedi.

Hükümetin kadınlara yönelik yaptığı çalışmaları belediye olarak sosyal aktivitelerle desteklediklerini belirten Külcü, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`nde açılan 32 kursta 2500 kişi kurs gördüğünü söyledi.

Çorum`un 4 farklı yerine konak inşa ettiklerini belirten Külcü, Mimar Sinan, Akkent, İkbal Kent ve Bahçelievler`de bu inşaat çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Yeni yapılan dört merkezin alt katlarının bayanlara yönelik fitness salonu olacağını anlatan Külcü, bu yılın Eylül veya Ekim ayında inşaatları bitirmeyi umduklarını söyledi.

Buharaevler`de yapımı planlanan kültür merkezinin ise diğerlerinden çok farklı olacağını, binanın altında yüzme havuzu, spor salonu ve engelli çocuklar için rehabilitasyon merkezi olacağını söyleyen Külcü, Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi`nde çocuklara dershane desteği verdiklerini, gelecek yıl öğrenci sayısını 1500-2000 kişiye çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.

Külcü, ayrıca bölgede hiçbir belediyenin hayal dahi edemeyeceği bir proje olarak nitelendirdiği, buz pateni sahası yapacaklarını sözlerine ekledi. Belediyenin bütün çalışmalarını halkla birlikte yapmak istediğini söyleyen Muzaffer Külcü, “Kadınlarla ilgili çalışmaları kadınlarla, erkeklerle ilgili olanları erkeklerle birlikte yapalım, iki el tek elden üstündür”; dedi.

Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Nuran Hakyemez de bulunulan bu hafta tüm dünyada ve ülkede Kadınlar Haftası olarak kutlandığını belirterek, bu vesile ile hem Kadın Kültür ve Sanat Merkezi kimliği ile hem de kadınlar için çalışan STK`ların çatı birimi
niteliğinde olan Kent Konseyi Kadın Meclisi kimliği ile Çorum`da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının hanım temsilcileri ile bir araya geldiklerini kaydetti.