23°C parçalı bulutlu

23°C parçalı bulutlu

Belediyemiz, 7 yılda 160 yeni araç aldı

26 Ağustos 2015 Çarşamba

Belediyemiz, yeni satın alınan 10 yeni araçiçin anahtar teslim töreni düzenledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, göreve başladıkları 2009 yılından bugüne kadar sürekli olarak araçları yenilemeye ilişkin bir çalışma programı yürüttüklerini, son 7 yılda da toplam 160 adet iş makinesi ve ekipmanı Belediye araç parkına kazandırdıklarını söyledi. 160 adet araç için yaklaşık 25 Milyon TL ödediklerinin altını çizen Başkan Külcü,  son 10 yıllık dönemde 102 aracı da hurdaya ayırdıklarını vurguladı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, sadece günlük kullanılan araçları yenilemediklerini, nitelikli araç alımı da yaptıkları belirterek “Yeni buluşları, yeni teknolojileri takip ederek belediyemizin o yeniliklerden de istifade etmesinin önünü olabildiğince açabilmek bakımından nitelikli araç alımı yapıyoruz ki bunun en tipik örneği de kaçak su tespit aracımız ve kanal görüntüleme aracımızdır. Her iki aracımızı ilçe belediyelerimiz istediği gibi komşu illerimiz de istiyorlar. Onlar da zaman zaman bunu kullanıyorlar. Bizim yıllık su tüketimimizin % 10’u kadar kaçak su tespitini geride bıraktığımız iki yıllık dönemde su kayıp kaçak tespit aracı ile yaptık. Bu da 1 Milyon m3’ün üzerinde bir suyu ifade etmektedir. Bir yandan boşa akıp giden suyumuzun tasarrufu olurken öbür yandan da bu kaçak su bazen asfaltın altında bazen de binaların altında zemine ilişkin bozulmaların doğmasına sebep oluyordu. Bunların da önüne bu şekilde geçmiş oluyoruz. Bir yandan araçlarımızın sayısını artırırken öbür yandan da hizmetin verimliliğini, kalitesini, hızını, çeşidini artırmış oluyoruz. Belediyemizin araç parkına son 7 yılda ciddi yenilikler sağladık. Bundan sonra da yenilikleri takip ederek Çorum Belediyesi’ne kazandırılması mümkün olan her yeni teknolojiyi mutlaka belediyemize kazandıracaktır.” dedi.