Belediyemiz, 54 bin litre bitkisel atık yağ topladı

3 Eylül 2013 Salı

Belediyemiz tarafından Çorum`da başlatılan atık yağ toplama kampanyasında son üç yılda 54 bin litre atık bitkisel yağ toplandı.

Daha Temiz Bir Çorum için başlattıkları Bitkisel Atık Yağ Toplama kampanyası ile atık yağların çevreye verdiği zararı en aza indirmeye çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum halkının da bu konuda duyarlı davrandığını belirtti.

Çevre kirliliğine yol açan bitkisel atık yağlar konusunda işletme ve mahallelerde yapılan bilgilendirme çalışmalarından alınan geri dönüşlerin her geçen gün daha da arttığının altını çizen Başkan Külcü, “Yapılan çalışmalar sonucunda 54 bin litre bitkisel atık yağ toplandı”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Bitkisel atık yağları toplamak amacıyla başta okullarımız ve muhtarlıklarımız olmak üzere yağ toplama noktaları oluşturduk. Böylelikle evlerinde bitkisel atık yağlarını biriktiren vatandaşlarımız toplama noktalarına bitkisel atık yağlarını teslim etmeye başladı. Toplama noktalarını kullanma imkanı bulamayan vatandaşlarımızın atık bitkisel yağlarını ise evlerinden alıyoruz. Hemşehrilerimize, 5 litre atık yağ karşılığında 1 litre yeni yağ veriyoruz. Atık yağlarımız hem çevreyi kirletmiyor hem de ekonomiye kazandırılmış oluyor.”; dedi.

Başkan Külcü, Çorum halkının evlerde bulunan atık yağları yetkililere teslim etmesi için 212 19 46 numaralı telefonu aramalarının yeterli olacağını sözlerine ekledi.