Belediyemiz 5 yılda 2150 çocuğumuzu sünnet ettirdi

19 Ağustos 2013 Pazartesi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, son 4 yıl içerisinde belediye olarak 1700 çocuğu sünnet ettirdiklerini, şimdi ise 450 çocuğu daha sünnet ettireceklerini belirterek, göreve geldikleri günden bugüne kadar 2150 çocuğu sünnet ettirdiklerini açıkladı.

Çorum Belediyesi Geleneksel Sünnet Şölenine, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkanı Zeki Gül, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Eker, İl Müftüsü Mehmet Aşık, sünnet edilen çocuklarla birlikte aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Cumartesi günü gerçekleştirilen Sünnet ve Dayanışma Şöleni`nde Çorumlulara seslenen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, belediyenin çalışmaları ve hizmetleri hakkında bilgiler vererek, bazı yeni yatırımların da müjdesini verdi.

Dünya Mısır`da Akan Kanı Görmezlikten Geliyor

Başkan Muzaffer Külcü, bu yıl beşinci kez düzenledikleri Geleneksel Sünnet Şöleni`ni coşkulu bir ortamda, güzel bir atmosferde yapmak istediklerini, ancak Mısır başta olmak üzere bazı ülkelerde Müslüman halka yönelik katliamların ve zulümlerin yaşandığını, bu olayların Türk Milletini derin üzüntüye sevk ettiğini söyledi.

Mısır`da dünyanın gözü önünde büyük acılar yaşanmasına rağmen gözlerin kör, kulakların sağır olduğunu, Türkiye`den başka hiçbir ülkenin zulme zulüm, katile katil demeye cesaret edemediğini ifade eden Külcü, “Suriye`de, Filistin`de, birçok ülkede Müslümanların gözyaşı akıyor, Müslümanların kanı akıyor. Akan gözyaşı ve kan Müslümanlara ait olduğu için batının hiç sesi çıkmıyor. Halbuki onları kıyıya vurmuş balinanın peşinde görüyoruz. Onların demokratlığı da buraya kadar”; diye konuştu. Başkan Külcü, Mısır`daki katliamlara tepki gösteren tek liderin Recep Tayyip Erdoğan olduğuna dikkati çekerek, “Anadolu Yiğidi, Dünya Lideri”; olarak tanımladığı Erdoğan`ı tebrik etti, Çorum adına teşekkürlerini sundu. Ortadoğu`da yaşanan zulümlerin bir gün mutlaka sona ereceğini ve katillerin yaptıklarından pişmanlık duyacaklarını dile getiren Külcü, müminlerin galip geleceğini vurguladı.

Külcü, bugüne kadar “insanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturu ile hareket ettiklerini belirterek, “Biz insana sevdalıyız. İnsanın mutlu huzurlu olmadığı bir dünya neye yarar. Onun için önce insan diyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada milletin efendisi değil hizmetkarı olacağız” diye konuştu.

Ramazanda Halkla Kucaklaştık

Başkan Külcü, Ramazan boyunca kurdukları çadırda her gün 1000 kişinin iftar yaptığını, 6 bin adet gıda paketi dağıttıklarını, 5 mahallede iftar yemeği organize ettiklerini, bu yemeklere 18 bin kişinin katıldığını, 1571 yetim ve muhtaç çocuğa da bayramlık kıyafet yardımında bulunduklarını belirtti.

Sosyal belediyeciliğe büyük önem verdiklerinin altını çizen Külcü, başlattıkları bir proje ile dünyaya gelen her çocuğun ailesini ziyaret ederek bazı hediyeler verdiklerini, Çorum`da her yıl 3000 – 3500 yeni çocuk dünyaya geldiğini, 2013 yılının ilk 8 aylık döneminde 1810 ailenin ziyaret edildiğini kaydetti.

450 Çocuk Sünnet Ettiriliyor

Bu yıl 5. gerçekleştirilen sünnet şöleninde 450 çocuğun erkekliğe ilk adımı attığını hatırlatan Başkan Külcü, Çorum Belediyesi olarak son 5 yılda 2 bin 150 çocuğa erkekliğe ilk adımı atlamalarına vesile olduklarını dile getirdi.

Çorum belediyesi olarak aileler için oldukça önemli olan Sünnet Merasiminde Vatandaşların sevinçlerine ortak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Külcü, “Sünnet olacak evlatlarımızı ve ailelerini kutluyorum. Allah tüm ailelerimize çocuklarının mürüvvetlerinde görmeyi nasip etsin”; dedi.

Halka Hizmeti Hakka Hizmet anlayışı ile çalışıyoruz

İnsana beşikten mezara kadar hizmet ettiklerinin altını çizen Külcü, bu topraklarda yaşayan herkese hizmet etmeyi bir borç bildiklerini söyledi. 2012 yılı içerisinde Gençlik Merkezi`nden 12 bin gencin yararlandığını, geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde 360 gence dershane hizmeti verdiklerini, şimdi ise 400 çocuğun yaz kurslarından yararlandığını bildiren Külcü, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`nde ise 32 branşta açılan kurslara 3000 bayanın katıldığını bildirdi. Külcü, hem Gençlik Merkezi`nin, hem de Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`nin hizmetlerini diğer mahallelere de yayacaklarını, bunun için yeni merkezler inşa ettiklerini söyledi.

Çocuklar Sünnet Konvoyla Şenlendi

Çorum Belediyesi Geleneksel Sünnet Şöleninde sünnet olacak çocuklar ilk olarak Hıdırlık`ı ziyaret ettiler.

Hıdırlık ziyareti ile birlikte Çorum`u gezen çocuklar şenlik için Hürriyet Meydanı`na getirildi. Burada yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Mehmet Aşık tarafından 17 Ağustos Depreminde yaşamını yitirenlere, Mısırda katliama uğrayan Müslümanlar için ve sünnet çocukları için dua edildi. Şölen daha sonra eğlencelerle davam etti.
Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, ” Sosyal Belediyecilik adına birçok hizmetler yapıldı. Organizasyonları görüyoruz ve ortak oluyoruz”; dedi.
Mustafa Köse, “İnsanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir mantığıyla çalışıyoruz. Hizmetlerimiz bir çığ gibi büyüyor”; açıklamalarında bulundu.

Necdet Kaya`ya Türküleriyle Coşturdu

Çorum Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Sünnet Şöleni’nde bu yıl 450 çocuk erkekliğe ilk adımı atarken Türk Halk Müziği sanatçısı Necdet Kaya`ya söylediği birbirinden güzel şarkılarla şölene renk kattı.

Belediye`nin düzenlediği sünnet şöleni, yoğun bir katılımla ve coşku içerisinde gerçekleştirildi.
Hareketli şarkılarla şölende coşkuyu doruğa çıkaran ünlü sanatçı Necdet Kaya, şölene katılanlardan tam not aldı. Yaklaşık 2 saat süren konser sonunda sanatçı alkışlarla Çorum`dan uğurlandı.
Şölende ayrıca Hacivat-Karagöz oyunu ve animasyon gösterileri yer alırken, şöelnde çocuklar doyasıya eğlenme fırsatı buldular.