Belediyemiz 4 proje için 49 bin TL destek verecek

4 Mart 2015 Çarşamba

Çorum Belediyesi ve Hitit Üniversitesi arasında imzalanan protokol ilk sonuçlarını verdi. “Çorum için bir projem var”; projesine katılan 19 projeden 4`ü seçici kurul tarafından desteklenmeye değer bulundu. Bu dört projeye 49.000 TL destek verilecek.

Turgut Özal İş Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen törende Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, konuyla ilgili basına bilgi verdi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, hazırlanan projelerin tümünün değerli olduğunu ancak bunlararasından belediye hizmetlerini ilgilendirenleri tercih ettiklerini ve bu tercihi de belediye ve üniversite yetkililerinden oluşan seçici kurulun belirlediğini vurguladı. Kültür ve turizm alanında Çorum’da edebiyat, edebiyatta Çorum, sosyal hizmet alanında Çorum’un engelli haritası, çevre alanında çevreye zarar vermeyen taş ocağı patlatma yöntemleri ve ulaşım alanında da servis ve ticari araçların takibine yönelik bilgisayar yazılımının kabul edildiğini kaydeden Başkan Külcü, bu projelere 49 bin TL destek verileceğini sözlerine ekledi.

Üniversitemizi her zaman destekleyeceğiz

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi’nin geldiği nokta ile ilgili büyük bir memnuniyet içerisinde olduklarını söyledi. Rektör Alkan’dan önce yaşanan sürecin Çorum ve üniversite için kaybedilmiş zaman olduğunu ifade ederek “Doğru iş yapanın, yanlış işe vakti olmaz. Üniversitemizde doğru işler yapılıyor ve bu doğrular konusunda da her zaman üniversitemizi desteklemeye devam edeceğiz.”; dedi.

Üniversitemiz şehirle bütünleşti

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da yaptığı konuşmasında Çorum Belediyesi`nin desteğini her zaman yanlarında gördüklerini ve görmeye devam edeceklerine inandıklarını söyledi.

Çorum Belediyesi`ninüniversitedeki her faaliyetten yakinen haberdar olduğunu ve Başkan Külcü’nün birçok faaliyetini desteklediğini dile getiren Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bilginin üretime ve katma değeri yüksek ürünlere dönüşmesi için çalıştıklarını, bilginin topluma aktarılmasını temel felsefe olarak kabul ettiklerini dile getirdi. Alkan, “Biz sadece işimizi yapıyoruz. Üniversitemizin başarısı her alanda sürekli artarken, en önemli gördüğüm başarı ise üniversitemizin şehrimizle bütünleşmiş olmasıdır.”;dedi.