Belediyemiz, 4. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu’na katıldı

10 Mayıs 2013 Cuma

Belediyemiz 4. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi`nde sunum yapan iki belediyeden birisi oldu.

Davetli belediyeler arasından sadece iki belediyenin sunum yaptığı sempozyumda Çorum Belediyesi`nin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi de sunum yaptı.

Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi`nde düzenlenen 4. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu`nda Çorum Belediyesi adına sunum yapan Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Çorum Belediyesi`nin şehir içi trafik uygulamaları ve eğitimleri hakkında bilgiler verdi.

Sempozyum ve serginin açılışına katılan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Ankara Valisi Alaaddin Yüksel`e Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Çorum Belediyesi`nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Misafirlerine Çorum leblebisi de ikram eden Candan, şehir içi trafiği ile ilgili yapılan çalışmaları detaylı olarak misafirlere anlattı. Candan, özellikle taksi duraklarının modernizasyonu çalışmasının davetlilerden büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Türkiye`nin karayolu trafik güvenliğinin sağlanabilmesi amacıyla ilgili ve sorumlu kuruluşların yürütmekte olduğu önlem ve çalışmaların yanı sıra, bu alanda faaliyet gösteren kamu ve özel sektör kuruluşları, meslek örgütleri ile üniversite mensuplarının bilimsel çalışmalarının karşılıklı olarak paylaşıldığı 4. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu`nda Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü olarak Çorum Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların tanıtımını yaptıklarını vurgulayan Candan, “Hazırlamış olduğumuz sunum ve bildiri Sempozyum kurulları tarafından kabul gördü. İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, (Trafik Eğitim Hizmetleri Başkanlığı), Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, Karayolu Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığı, Üniversiteler, TÜV TURK Araç Muayene İstasyonları ve diğer ilgili kuruluşların işbirliği ile düzenlenen sempozyumda Çorum Belediyesi`nin bildiri sunması Çorum’un tanıtımı açısından da son derece önemli. Bu tür kongre, sempozyum gibi etkinlikleri takip ederek ilimizin ve dolayısıyla Belediyemizin tanıtımı için gayretimizi sürdüreceğiz” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan`la birlikte sempozyuma Ulaştırma Müdürlüğü personelinden Kenan Şahin, Burhan Keklik, Celalettin Bayrak ve Osman Nuri Küreli de katıldı.