21°C parçalı az bulutlu

21°C parçalı az bulutlu

BELEDİYEMİZ 34 ÖZÜRLÜ ARACI DAĞITACAK

1 Aralık 2011 Perşembe

Belediyemiz Dünya Özürlüler Günü`nde 34 özürlü vatandaşı sevindirecek. 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Özel Mesleki Eğitim Lisesi`nde yapılacak olan programla özürlü sandalyeleri sahiplerine verilecek.

Özel Mesleki Eğitim Lisesi`nde bugün ( 2 Aralık Cuma) yapılacak olan törene Vali Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile çok sayıda vatandaşın da katılması bekleniyor.

Çorum Belediyesi`nin sosyal belediyecilik gereği engellilere yönelik pek çok çalışma yaptığını; yol, kaldırım, tretuar gibi çalışmalar yapılırken de engelli vatandaşların durumlarının göz önünde bulundurulduğunu söyledi. Başkan Külcü, daha önce istekte bulunan 107 adet vatandaşa akülü özürlü aracı, 50 adet tekerlekli hasta yürüteci, 71 adet tekerlekli sandalye ve 100 adet de beyaz baston dağıttıklarını söyledi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kendilerinden özürlü aracı isteğinde bulunan tüm özürlü vatandaşlara engelli aracı verdiklerini yakın zamanda başvuruda bulunan 34 özürlü vatandaşa da 3 Aralık Cuma günü (bugün) yapılacak olan törenle araçlarını teslim edeceklerini söyledi. Dağıtılacak olan araçların 19`unun manuel, 15`inin de akülü araç olduğunu ifade eden Muzaffer Külcü, özürlü aracı dağıtım töreninde Çorum Belediyesi Türk Halk Müziği korusunun da sahne alacağını, tören sonrası da kokteyl verileceğini dile getirdi.

Engelli vatandaşlarımız için hayatı daha yaşanabilir kılmaya çalışıyoruz

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalarla engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları en aza indirerek, engelli vatandaşlar için hayatı daha yaşanabilir kılmaya çalıştıklarını söyledi.

Engelli vatandaşların sorunlarının tespitine yönelik olarak daha önce bir çalışma yaptıklarını ve bu toplantıda çıkan sonuca göre engelli bireylerin hizmet noktasına ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla standartlara uygun rampa, görme ve bedensel engelliler ile koltuk değneği olan vatandaşlara göre kabartma zemini ve kullanım yolu yaptıklarının altını çizen Başkan Külcü, “Engelli vatandaşlarımızın para çekme makinesinden (ATM) faydalanabilmesi amacıyla bedensel ve görme engellilerin kullanabilecekleri para çekme makinesini faaliyete geçirdik. Özürlü ATM cihazı İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nden sonra ilk kez Çorum`da uygulamaya konulmuştur. Mavi Kapak projesi, Özürlüler Kanunu kitabının bastırılarak dağıtımının yapılması, özürlü vatandaşlarımız için yapılan gıda yardımları Çorum Belediyesi`nin sosyal belediyecilik çalışmalarından bazılarıdır”; dedi.

Engellilere yönelik çalışmaların devam edeceğini dile getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Engelli vatandaşlarımızı önemsiyoruz. Onların da şehir yaşamının nimetlerinden, parklardan, yeşil alanlardan, gezinti alanlarından yoğun olarak yararlanabilmesi amacıyla çalışmalar yapıyoruz.”; dedi.