20°C parçalı az bulutlu

20°C parçalı az bulutlu

Belediyemiz, 300 bin lale ve sümbül dikiyor

27 Kasım 2015 Cuma

Belediyemiz, şehrin büyük parkları arasında yer alan Yunus Emre ve Pir Baba parklarına 300 bin lale ve sümbül dikiyor. Bahar ayına hazırlık niteliğindeki çalışma ile birlikte ilkbaharda Çorum, lale ve sümbüllerle rengarenk olacak.

Parkların yanı sıra Abide Meydanı, Akşemseddin Caddesi ve Binevler kavşaklarına da ekileceğini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, “Şehrimizin her mevsim çiçeklerle donatılması ve rengarenk çiçeklerle bezenmesi için Belediyemiz çalışmaktadır. Bu güzellikleri korumak ve daha da iyileştirmek bizim görevimiz. Yunus Emre Parkı ve Pir Baba Parkı ile birlikte şehrin değişik cadde ve kavşaklarında şimdiden lale ve sümbül soğanları dikiyoruz. Bahar hazırlık yapıyoruz. Diktiğimiz bu çiçekler çok yıllık bitkiler olması nedeniyle 5-6 yıl boyunca bahar aylarında çiçek açacak.”; dedi.