30°C parçalı az bulutlu

30°C parçalı az bulutlu

Belediyemiz, 1600 kişiyi Çanakkale'ye götürdü

16 Haziran 2015 Salı

Belediyemiz, Çanakkale Zaferi`nin 100. Yılında 1600 kişiyi Çanakkale’ye götürdü.

Büyük Destanın hem gençler hem de yetişkinler tarafından daha iyi bir şekilde anlaşılmasını amaçlayan Çorum Belediyesi bu kapsamda düzenlediği gezilerde bin 600 kişiyi Çanakkale ile buluşturdu. Ramazan öncesi Çanakkale’ye giden son kafile de bugün dönüş yaptı.

Çanakkale şehir merkezinde bulunan Nusret Mayın Gemisi, Çanakkale Müzesi ve Çimenlik Kalesi`ni gezen Çorumlular, Gelibolu Yarımadası, Conkbayırı, Anafartalar, Seddülbahir, Alçıtepe, Kilitbahir, Arıburnu gibi savaşın önemli cephelerini gezme fırsatı buldu. Televizyondan ve filmlerden gördükleri mekanları, bizzat görme fırsatı bulan Çorumlular, geziden çok memnun kaldıklarını belirterek emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Çanakkale’nin bir dönüm noktası olduğunu ve her bir Türk evladının bu mekanları görmesi gerektiğini söyleyen Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, “Çanakkale Savaşı’nda en çok şehit veren illerden biri Çorum’dur. Bu sebeple Çanakkale’yi her Çorumlunun gezip görmesi gerek. Biz de sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket ederek Çanakkale’yi görme fırsatı bulamamış vatandaşımızı şükürler olsun hiç bir aksaklık olmadan Çanakkale’ye götürüp getirdik.” dedi.

Çanakkale gezileri sonrası vatandaşlardan çok olumlu mesajlar aldıklarını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Gül, “Belediyemiz bu tür geziler düzenlemeye devam edecek.” diye konuştu.

Çorumlu Gaziler de Çanakkale’yi gezdi

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorum Şubesi Üyeleri ve aileleri de Çorum Belediyesi`nin düzenlediği “Çanakkale Gezisi”; bünyesinde Çanakkale`ye gitti.

Gezi boyunca sık sık duygusal anlar yaşayan Gaziler, şehitlik ziyaretlerinde gözlaşyarına boğuldular. “Savaş hatıralarımız gözümüzde canlandı” diyen Gaziler, halkın ve askerlerin yoğun ilgisiyle karşılaştılar.

Şehitlerimizin düşmana değil Allah’a teslim olduğunu söyleyen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorum Şubesi Başkanı Muharrem Gül, “Çorumlu gaziler olarak şehitlerimizi ziyaret ettik. Bize bu vatanı hediye etmek için kahramanca savaşıp can veren şehitlerimize minnettarız.” dedi.

Gezi için Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür eden Gül, “Başkanımız Gazilere her türlü imkanı sağlıyor. 38 yıl sonra 2012’de bizi Kıbrıs’a göndermişti bugün de Çanakkale’ye gönderdi. Belediye başkanımıza, Kültür Müdürü Mustafa Ercan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz “; diye konuştu.