Belediyemiz 15 Bin Aşure dağıttı

18 Kasım 2013 Pazartesi

Belediyemiz, Muharrem ayı nedeniyle 7 ayrı bölgede 15 bin aşure dağıttı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün de aşure dağıttığı programda çok sayıda vatandaş aşure almak için uzun kuyruklar oluşturdu. Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan`ın da katıldığı aşure dağıtımında konuşan Başkan Külcü, tüm Müslümanlar için önemli olan bir ayın içerisinde bulunulduğunu belirterek, Alevi`siyle Sünni`siyle herkesin ortak değeri olan Muharrem ayının idrak edildiğini söyledi.

Muharrem ayının Türk milleti ve İslam alemine hayırlı olmasını dileyen Başkan Külcü, “Muharrem, bizim için hakikaten çok önemli bir aydır. Zira bizim birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin pekişmesinde vesile olan zaman dilimlerinden birisini yaşamaktayız.”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi olarak 5 yıldır her Muharrem ayında vatandaşlara aşure dağıttıklarını belirterek, kentin 7 ayrı bölgesinde 15 bin kişiye aşure ikram edildiğini söyledi.

Belediye tarafından dağıtılan aşurelerden almak isteyen vatandaşlar, aşure kazanları önünde uzun kuyruklar oluşturdu.