21°C parçalı az bulutlu

21°C parçalı az bulutlu

BELEDİYEMİZ, 15.000 AŞURE DAĞITACAK

4 Aralık 2011 Pazar

Belediyemiz, muharrem ayının girmesi nedeniyle aşure dağıtacak. 5 Aralık Pazartesi günü şehrin değişik bölgelerinde oluşturulacak olan stantlarda dağıtılacak olan aşure dağıtımına Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de katılacak. Külcü, pazartesi günü saat 13.00`da Belediye önünde vatandaşlara aşure ikramında bulunacak.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Muharrem ayının Kur`an-ı Kerim`de müjdelenen dört mübarek aydan birisi olduğunu belirterek aşure gününün de Muharrem ayındaki en önemli gün olduğunu söyledi. Külcü, dini ve milli bayramlar gibi aşure günü gibi günlerin de toplumsal barışı, kaynaşma ve dayanışmayı artıran günler olduğunun altını çizdi.

Türk toplumunun geçmişten gelen bir değeri olarak da aşurenin hep önemli bir yere sahip olageldiğini söyleyen Başkan Külcü, “Bu değerler var oldukça bizler geleceğe daha umutla ve sevgiyle bakacağız. Dağıtımın yaptığımız bu aşurelerin şehrimizin birlik ve beraberliğine vesile olmasını temenni ediyoruz. Aşure dağıtımı gibi köklü bir geleneği bizler de Çorum Belediyesi olarak yaşatıyoruz. Bu güzel geleneğini yaşatılmasına Çorum Belediyesi olarak bizler de katkı sağlıyoruz”; dedi.

7 farklı bölgede aşure dağıtımı yapılacak.
Belediyemiz, Muharrem ayı nedeniyle yaptırdığı 15.000 paket aşureyi yedi farklı bölgede oluşturulan dağıtım yerlerinde vatandaşlara sunacak. Belediye yanı, PTT önü, Kültür sitesi önü, Piri Baba Çamlığı (Bahçelievler Mahallesi Muhtarlığı yanı), Milönü Askerlik Şubesi Yanı, Göğüs Hastalıkları Hastanesi Huzur Cami yanı ve Yazı Çarşı Abdibey Camii yanında 5 Aralık Pazartesi günü saat 13.00`da dağıtımı yapılacak.