Belediyemiz, 15.000 aşure dağıtacak

13 Kasım 2013 Çarşamba

Belediyemiz, Muharrem ayı nedeniyle 15.000 aşure dağıtacak. Muharrem ayının 13. Günü olan 16 Kasım 2013 Cumartesi günü 7 farklı bölgede dağıtılacak olan aşure dağıtımına Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de katılacak.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, her yıl olduğu gibi bu yıl da Muharrem ayı içerisinde aşure dağıtımı gerçekleştireceklerini belirterek bu yıl da bu geleneği devam ettireceklerini dile getirdi. Külcü, dini ve milli bayramlar gibi, aşure günü gibi günlerin de toplumsal barışı, kaynaşmayı ve dayanışmayı artıran günler olduğunun altını çizerek, “Bu tür değerler var oldukça bizler geleceğe daha umutla ve sevgiyle bakacağız. Dağıtımını yapacağımız bu aşurelerin şehrimizin birlik ve beraberliğine vesile olmasını temenni ediyoruz. Aşure dağıtımı gibi köklü bir geleneği bizler de Çorum Belediyesi olarak yaşatıyoruz. Bu güzel geleneğin yaşatılmasına Çorum Belediyesi olarak bizler de katkı sağlıyoruz” dedi.

7 farklı bölgede aşure dağıtımı yapılacak.

Çorum Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle yaptırdığı 15.000 paket aşureyi yedi farklı bölgede oluşturulan dağıtım yerlerinde vatandaşlara sunacak. Belediye yanı, PTT önü, Valilik önü, Piri Baba Çamlığı karşısı, Özdoğanlar Sineması yanı, Göğüs Hastalıkları Hastanesi Huzur Cami yanı ve Yazı Çarşı Abdibey Camii yanında 16 Kasım Cumartesi günü saat 12.00’da dağıtımı yapılacak.