21°C parçalı az bulutlu

21°C parçalı az bulutlu

Belediyemiz, 15.000 aşure dağıtacak

23 Ekim 2015 Cuma

Belediyemiz, Muharrem ayı nedeniyle 15.000 aşure dağıtacak. Hazırlanacak aşureler, Muharrem ayının 13. günü olan 26 Ekim 2015Pazartesi günü 6 farklı bölgede dağıtılacak.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Muharrem ayı içerisinde aşure dağıtımı gerçekleştireceklerini belirterek bu geleneği devam ettirdiklerini dile getirdi. Külcü, dini ve milli bayramların yanı sıra aşure günü gibi günlerin de toplumsal barışı, kaynaşmayı ve dayanışmayı artıran günler olduğunun altını çizerek, “Bu tür değerler var oldukça bizler geleceğe daha umutla ve sevgiyle bakacağız. Dağıtımını yapacağımız aşurelerin şehrimizin birlik ve beraberliğine vesile olmasını temenni ediyoruz. Aşure dağıtımı gibi köklü bir geleneği bizler de Çorum Belediyesi olarak yaşatıyoruz. 26 Ekim Pazartesi günü kuracağımız aşure dağıtımı stantlarına hemşehrilerimizi bekliyoruz” dedi.

6 farklı bölgede aşure dağıtımı yapılacak.

Çorum Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle hazırlayacağı 15.000 paket aşureyi altı farklı bölgede oluşturulan dağıtım yerlerinde vatandaşlara sunacak. Belediye yanı, Eti Lisesi Yanı, Piri Baba Çamlığı karşısı, Özdoğanlar Sineması yanı, Göğüs Hastalıkları Hastanesi Huzur Cami yanı ve Yazı Çarşı Abdibey Camii yanında 26 Ekim Pazartesi günü saat 13.30’da dağıtımı yapılacak.