31°C parçalı bulutlu

31°C parçalı bulutlu

Belediyemiz, 1350 kişiyi Çanakkale'ye götürüyor

3 Haziran 2015 Çarşamba

Belediyemiz bu yıl bin 350 kişiyi Büyük Destanın yazıldığı Çanakkale’ye götürüyor.

Belediyemiz tarafından 5 yıldır düzenlenen”Kültür Gezileri” kapsamında çoğunluğu öğrenci ve kadınlardan oluşan dördüncü kafile de Hürriyet Meydanı’nda düzenlenen coşkulu bir törenle yola çıktı.

Uğurlama törenine AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül ve Turhan Candan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Eski Milli Futbolcu Tanju Çolak ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çanakkale ruhunun gençliğe daha iyi anlatılabilmesi için bu gezilerin önemli olduğunu söyleyen AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “Böylesine anlamlı projelere imza attığı için Belediye Başkanımızı kutluyorum. Yolunuz açık olsun.” dedi.

Başkan Külcü: Çanakkale’de önceliğimiz gençler

Çanakkale`ye yönelik gezilerin 2011 yılından bu yana devam ettiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kafilenin kazasız belasız gidip gelmeleri temennisinde bulunarak “Ülkemizin her tarafını tanımak açısından bu geziler önemli ama Çanakkale bizim için çok farklı bir mana ifade ediyor. Bu sebeptendir ki herkesin gidip oraları görmesini, Çanakkale ruhunu yaşamasını istiyoruz. Fakat önceliğimiz geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin gitmesidir.” dedi.

Çorum Belediyesi tarafından 2011’den beri devam eden “Kültür Gezileri” ile bugüne kadar 3 bin 19 kişi Amasya, Tokat, Samsun, Nevşehir, Konya, Kars, Şanlıurfa ve Çanakkale gibi tarihi ve kültürel şehirleri görme imkanı buldu.