Belediyecilikte tarih yazıyoruz

10 Mayıs 2016 Salı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, merkez köy muhtarları ile bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada belediyecilikte tarih yazdıklarını söyledi.

Merkez Köy Muhtarları Derneği Başkanı Zeki Oral, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu, Turhan Candan ve çok sayıda köy muhtarı katıldı.

Çorum Belediyesi’nin hizmetlerinin bu dönemde hayal edilenin de üzerinde olacağını vurgulayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “”Artık çok açık ve net olarak ortadadır ki, belediyecilikte tarih yazıyoruz. İdareciler iki sınıftır. Bir grup dönemleriyle birlikte ismi, adı, sanı unutulanlardır. Görevleri sona erince, tarihin tozlu sayfaları arasına karışır giderler. Tarih olurlar. İkinci grup ise; yaptıkları hizmetlerle, ortaya çıkardıkları eserlerle onlarca yıl anılacak, her defasında hayır duaya mazhar olacak, şehrin ve insanların huzurunu, konforunu yükseltecek işlere vesile olanlardır. Eser üretenlerdir. İşte bunlar da tarih yazan hizmet adamlarıdır.” diyen Başkan Külcü, bugün iftiharla ve gönül rahatlığı ile belediyecilikte alanında tarih yazdıklarını söyleyebildiğini, 7 yıldır, ilk günün heyecanıyla gece gündüz çalıştıklarını ifade ettiği sözlerinde, “Birlik beraberlik içerisinde adeta yeni bir Çorum inşa ediyoruz. Çorum’un hayallerini gerçeğe çeviriyoruz. Ve, ne mutlu bize ki, artık hiç kimse bizi geçmiş bir dönemlerle mukayese etmiyor. Bu şehirde taş üstüne taş koyan herkese duacıyız. Bu başka bir şey, ama gerçek olan şudur, Belediyecilik Çorum’da bir milat yaşadı. Artık 2009’dan önce belediyecilik ve 2009’dan sonra belediyecilik olmak üzere bir değerlendirme var.” dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Bugün farklı bir vesile ile birlikteyiz. Muhtarlar derneğimiz; size yakışan, bize yakışan, Çorum’a yakışan, hepsinden önemlisi hizmetle mükellef olduğumuz aziz hemşehrilerimize, Çorumlular`a yakışan bir muhtarlık derneğimiz oldu. Dernek olarak, yönetim olarak sizin de ilk işlerinizden birisi bu hizmeti muhtarlarımıza sağlamak oldu. Yönetim olarak, sizleri de beraber çalıştığınız muhtar kardeşlerime karşı göstermiş olduğunuz bu hassasiyet dolayısıyla, tebrik ediyorum. Aslan yattığı yerden belli olur. İzbe, karanlık, küçük, içeriye girenin korktuğu, içerde çalışana, oturana huzur vermeyen mekanlarda iyi hizmet üretmek mümkün değildir. İnanıyorum ki, sizi yeni bir anlayışa iten, böyle konforlu, keyifli, çalışanına, misafirine huzur verecek bir mekan oluşturmaya sevk eden unsur da budur. Önceki yerler iyi ve yeterli olsaydı, böyle bir arayışa girmezdiniz Emeklerinizin, çabalarınızın karşılığı ortaya güzel bir iş çıktı. Rabbim sizlere burada hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. Burada oluşan dostluklarınızın, arkadaşlıklarınızın daim olmasını nasip etsin.”; diye konuştu.

Program sonunda Merkez Köy Muhtarları Derneği Başkanı Zeki Oral, Başkan Külcü`ye tablo hediye etti.