Belediye TSM Korosu’nda Taşçı ve Cerit dönemi

27 Aralık 2013 Cuma

Belediyemiz Türk Sanat Müziği Koro Başkanı Osman Ünsal Taşcı ve koro şefi Ömer Erdal Cerit, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül`ü makamında ziyaret etti.

TSM Koro çalışmalarını yeni bir yapılanma ile sürdüren Çorum Belediyesi, yeni dönemde TSM Koro çalışmalarını yürütecek olan koro şefi ve koro başkanını da belirledi. Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül`ü ziyaret eden Osman Ünsal Taşcı ve Ömer Erdal Cerit, kendilerini bu göreve layık gören Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye teşekkür etti.

Güzel olan, Çorum`a katkı sağlamaktır

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Belediye TSM Koro yönetiminin kendisini ziyaretinde yaptığı değerlendirmede, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin toplumun sosyalleşmesi açısından önemli çalışmalar olduğunu söyledi. Çorum Belediyesi TSM Korosuna geçmişte emek veren herkese teşekkür eden Zeki Gül, ” Güzel olan, Çorum`a katkı sağlamaktır. Emeği geçen eski koro şefi Halil Özçelebi`ye ve koro üyelerine teşekkür ediyor, yeni koro başkanımıza ve şefimize şimdiden çalışmalarında başarılar diliyorum”; dedi.

Koro şefliğine atanan Ömer Erdal Cerit de, Çorum`un tanıtımı için sosyal ve kültürel açıdan katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Asıl önemli olanın gençleri bu işin içine çekmek olduğunu belirten Cerit, “Koromuz, bir okul disiplininde çalışmalarını sürdürecek. Mayıs ayında verilecek konser için şimdiden repertuar çalışmaları yaparak çalışmalara çok hızlı bir şekilde başlayacağız. Belediyemiz bu kültürümüzü yaşatmak için bize kucak açtı. Başta Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü Bey olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum”; diye konuştu.

Koro Başkanı Osman Ünsal Taşçı, tüm sanat müziği severleri Belediye TSM Koro çalışmalarına davet etti.

Ziyaret de, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ve Kent Arşivi sorumlusu İrfan Yiğit`te hazır bulundu.

Ömer Erdal Cerit Kimdir?

1948 yılında Çorum’da doğdu. 1954 yılından itibaren çocuk yaşlarda ciddi bir radyo dinleyicisi oldu. Radyo usul ve terbiyesinde sanat müziği okumalarını geliştirdi. İlk olarak 1970 yılında Çorum Devlet Tiyatro Salonu’nun açılışı münasebetiyle Halk Eğitim bünyesinde verilen konserde solist olarak görev aldı. Daha sonraki yıllarda sanat müziğine olan ilgisi artarak devam eden Ömer Erdal Cerit, Çorum Ticaret Sanayi Odası Sanat Müziği Korosunda görev aldı. ONKOSAV Musiki Topluluğunu oluşturdu.

Osman Ünsal Taşçı Kimdir?

1963 yılında Çorum’da doğdu. Müzik hayatına ilkokulda başladı. Uluslar arası ve ulusal birçok tanınmış sanatçı ile konser verdi. Hitit Gitarının dünyaya tanıtılması projesini başlattı. Anadolu’nun tek klasik gitar kulübünün kurucusu olan Osman Ünsal Taşçı, klasik gitar’ın yanı sıra ud, tambur, keman, cümbüş, yaylı tambur v.s. gibi Klasik Müzik ve Türk Müziği enstrümanlarını çalabilmektedir.

TSM Koru çalışmaları 9 Ocak`ta başlayacak

Çorum Belediyesi TSM Korosu çalışmalarına 9 Ocak 2014 Perşembe günü başlayacak. Koro çalışmalarına katılmak müzik severler müracaatlarını Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü`ne yapabilecek.