20°C parçalı az bulutlu

20°C parçalı az bulutlu

BELEDİYE MECLİSİ, KAMPUS YERİNİ BELİRLEDİ

2 Mart 2012 Cuma

Belediye Meclisi`nin Mart ayı toplantısında Hitit Üniversitesi kampus yeri belirlendi. Tarihi nitelikteki bu karara imza atan Meclis Üyelerine teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bu kararın tarihi nitelikte bir karar olduğunu, kendilerine olan güveni boşa çıkarmayacaklarını ifade etti.

540 bin metrekarelik kampus yerinin belirlenmesinin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de yaptığı konuşmada Akıncılar Kışlası arkasından, asfalt şantiyesini de içine olan bölgeye kampus yapılacağını, öncelikle kamuya ait olan alanın işaretlendiğini, atılacak ikinci adımla genişleme alanının da Hitit Üniversitesi’ne alınması için çalışma başlatılacağını, üçüncü adım olarak da 350 dönüm olan kışla alanının kampus alanına dahil edileceğini söyledi.