Belediye Kültür Merkezi Yapacak

12 Ekim 2017 Perşembe

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum’a modern bir Kültür Merkezi kazandıracaklarını açıkladı.

Tesisler Müdürlüğünün faaliyetlerinin tanıtım toplantısında gazetecilerin Kültür Merkezi ile ilgili sorularına cevap veren Başkan Külcü, önümüzde ki 5 yıllık dönemde hayata geçirmeyi planladıkları yapmayı arzuladıkları hedefleri olduğunu belirterek, “Bunlarla ilgili hazırlıklar yapıyoruz. Önümüzde ki 5 yıllık dönemde hayata geçirilecek projelerle ilgili elimizde bir listemiz var. Onlardan birisi de büyük bir Kültür Merkezi inşasıdır. İçinde sanat atölyelerinin olduğu konservatuarın bulunduğu ve en az iki tane salonun yer aldığı büyük bir Kültür Merkezi hedefimiz var. Çorum’unda buna ihtiyacı var. Elimizde ki projeleri inşallah bu dönem bitirelim önümüzde ki dönemde böyle bir çalışmayı inşallah Çorum’a kazandıracağız” dedi.
Aslında gönüllerinden geçenin Kültür Merkezi Ankara’nın yapması olduğunu ifade eden Başkan Külcü, “Elbette Ankara böyle bir şey yapmak isterse bizde oraya harcayacağımız bütçeyi başka yere harcarız. Ama biz ‘şunları şunları yaparız şunları yapmayız’ anlayışına da karşıyız. Belediyenin kullandığı kaynaklarda Ankara’dan gelen kaynaklarda bu milletin kaynaklarıdır. Bu şehre yapılan yatırımlarım hepsi de hemşehrilerimizin hizmetine sunulacak olan kimsenin de cebine alıp götürmeyeceği hizmetlerdir. Öyle olunca herhangi bir takıntı taassup içinde olmadık olmayız. Aynen Gençlik Spor Bakanlığına yaptığımız eserler gibi aynen Diyanet teşkilatına yaptığımız eserler gibi… Eğer Ankara’dan kaynak olmazsa buradan da seve seve Allah’ın izniyle yapar bitiririz” şeklinde kaydetti.