Belediye işçisinin TİS sevinci

3 Şubat 2016 Çarşamba

Çorum Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Afra Düğün Salonu`nda gerçekleştirilen imza törenine AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz, İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen ve çok sayıda belediye işçisi katıldı.

Eserlerimizle Çorum`a Altın Bir Dönem Yaşattık

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü törende yaptığı konuşmada yaptıkları eserler ve ürettikleri hizmetlerle Çorum`a altın bir dönem yaşattıklarını söyledi.Çorum Belediyesi`nin 1.680 çalışanı ile büyük bir aile olduğunu dile getiren Başkan Külcü, işçisiyle, memuruyla, müdürüyle, meclis üyesiyle, belediye başkanıyla bir bütünün parçaları olduklarını dile getirdi.

Çorum Belediyesi`nin bugün geldiği nokta itibariyle tıkır tıkır işleyen, dönen bir dişli gibi herkesin görevini huzurla ve tam olarak yaptığı bir kurum haline geldiğinin altını çizen Başkan Külcü, “Herkesin işine sımsıkı sarıldığı sonunda ortaya çıkan başarıyı, mutluluğu birlikte yaşadığı bir bütün haline geldik. 7 yıl önce başka bir belediye vardı. Herkesin bir emeği, katkısı, hizmeti oldu. Bunların hepsini önünüze alıp masaya koyup tek tek değerlendirdiğinizde şehirde yaşayan herkesin ittifak ettiği husus son 7 yılın belediyecilikte Çorum`da adeta tarihin yeniden yazıldığı bir dönem oldu.”; dedi.

Mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz demeden Çorum için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Belediyemiz hizmetlerinden toplumun bütün kesimlerinin memnun olduğunu görüyoruz. Bunu ben söylemiyorum anketlerimiz söylüyor. Hizmetlerimizden sadece kendi partililerimiz değil, diğer partililerde memnun. Diğer partilerimizin seçmenlerinin desteği yüzde 50`nin üzerinde. Belediyeden memnunuz belediyemiz çalışıyor diyorlar. Belediye çalışıyor Çorum güzelleşiyor. Geçen dönem çıraklık dönemiydi haliyle, terminalle, kültür merkezleriyle, yollarıyla parklarıyla dolu dolu yaşanmış 5 yıl. Şimdi bu 5 yılda edindiğimiz tecrübe, bilgi, birikim yeni bir 5 yıllık altın dönem getirecek. Bu dönemdeki işlerimiz geçen dönemle mukayese edilmeyecek. Beraber ortaya çıkaracağımız o eserler tamamlandığında belediyeyi bizden önceki dönem ve bizden sonraki dönem diye tarif edecekler. 2009 öncesi ve sonrası diye tarif edecekler. 2023`e, cumhuriyetin 100. yılına giderken güçlü, modern bir Çorum haline hep beraber getirmiş olacağız. 2023 hedefi cumhurbaşkanı ve başbakanımızın hedefi değil. Cumhurbaşkanımız bir hedef vizyon ortaya koydu. Onları o yolculukta yalnız bırakmamalıyız. Bizim üstümüze düşende o büyük yolculukta büyük Türkiye`yi inşa etme yolunda üstümüze düşeni yapmaktır”; dedi.

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu da, AK Parti iktidarının yılların birikmiş sorunlarını çözdüğünü söyledi. Türkiye`nin IMF`ye olan borcunun ödendiğini hatırlatan milletvekili Uslu, IMF`nin artık Türkiye`ye kendi politikalarını dayatamadığının altını çizdi.