31°C parçalı bulutlu

31°C parçalı bulutlu

Belediye Gıda Bankası açıldı

28 Mayıs 2015 Perşembe

Belediyemiz, sosyal belediyecilik alanındaki hizmet çıtasını yükseltmeye devam ediyor.
Sosyal belediyecilik alanında yapılan çalışmalarla örnek bir belediye haline gelen Çorum Belediyesi tarafından dar gelirli ailelerin tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı Gıda Bankası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışa Ak Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Vali Yardımcısı Adem Saçan, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın ve davetliler katıldı.

Bu milletin ihtiyaç sahibi kimi varsa onun yanında olacaklarını dile getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü “Millet artık açta kalmam, açıkta da kalmam. Benim devletim bana sahip çıkar diyor. Hasta olursam tüm hastanelerin kapısı bana açık diyor. Bu güveni asla yok etmeyeceğiz. Seçim hesabıyla hesapsız kitapsız bir yaklaşım içerisinde olmayacağız”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, açılışını gerçekleştirdiği Gıda Bankası uygulamasıyla, ihtiyaç sahiplerine süpermarketten alışveriş yapar gibi ihtiyaçlarını karşılama imkanı tanıdı.

Bin metrekarelik dev mağazada, 130 çeşit ürünün yer aldığını açıklayan Başkan Külcü, “Bu iş bir gönül işidir. Açta açıkta kimseyi bırakmama yolundaki kararımızı, Gıda Bankası’yla alışveriş ortamına dönüştürdük. Kimin ne ihtiyacı varsa gelip alabilecek.” dedi. Raflarda bulunan gıda ve temizlik ürünlerinin hepsinin ihtiyaç sahiplerinin hizmetinde olduğunu vurgulayan Başkan Külcü, uygulama hakkında protokol üyelerine bilgi verdi.

Açılışta konuşan AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise belediyenin sosyal çalışmalarından övgüyle söz ederek, “Çorum`un Çorumlulunun geleceğinden umutluyum. Yapılan her işten heyecan duymaktayım. Dün bu memleket adam olmaz diyen bir Türkiye`den deprem parasıyla memur maaşını veren bir ülkeden bugün artık daha iyisini, daha yenisi isteyen yeni Türkiye`ye geçmiş bulunuyoruz. Bizim hayallerimize göl kurbağalarının erişme imkanı yok. Her gün yeni bir hizmet açıyoruz. Yeni bir hizmet başlatıyoruz. Bu heyecanla devam edecek. Halka hizmet hakka hizmetin ta kendisidir. Birileri konuşacak biz yapmaya, milletin hayır duasını almaya devam edeceğiz”; diye konuştu.

Müftü Mehmet Aşık’ın yaptırdığı duanın ardından açılış kurdelası protokol üyelerince hayırlı olsun dilekleriyle kesildi.

Mağaza bünyesinde gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra, giyim bölümü de hizmet vermeye başladı.