Belediye Erbaa’yı 2’de 1 yeniyor.

19 Nisan 2010 Pazartesi

3.lig Terfi maçlarına hazırlanan Çorum Belediyespor iki hafta önce deplasmanda 1-0 mağlup ettiği rakibini bu defa Turhan Kılıçcıoğlu stadında 2-1 mağlup edip rövanşı rakibine vermedi.

Karşılaşmayı Vali Mustafa Toprak`ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediyespor Kulübü Başkanı Zeki Gül, Erbaa Gençlik Spor İlçe Müdürü aynı zamanda Erbaaspor kulübü Başkanı olan Raif Ünal, Genlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Belediyespor 2. Başkanı Mustafa Ercan ve yine bir grup taraftar seyretti.

Maçın ilk on dakikasında tutuk bir oyun sergileyen Belediyespor bu dakikadan sonra oyunu ağırlığını koyarak rakip kalede tehlikeli olmaya başladı.

Karşılaşmanın 18 dakikasında Hüseyin Eğer sağdan geliştirdiği atak sonunda arka direğe yaptığı ortada topla buluşan Serdar hafif çapraz pozisyonda topa sert vurdu top kalecinin sağından filelerle buluştu 1-0.

Bu golden yaklaşık yedi dakika sonra maçın 25 dakikasında Erbaaspor penaltıdan maçta eşitliği sağladı. Bünyamin`in Serhat`ı ceza sahası içerisinde düşürmesine maçın ırta hakemi Yüksel Basar penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Yasin yerden bir vuruşla takımının beraberlik sayısını kaydetti 1-1 Müsabakanın 28 dakikasında Osman Gıdık`ın çok güzel yükselip vurduğu kafa şutunda top Erbaaspor`un yan direğinde patladı.

İlk yarı atılan birer karşılıklı golle 1-1 sona erdi. Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan taraf Belediyespor oldu. Belediyespor ikinci golü bulana kadar Harun ile iki Hüseyin Eğer`le bir olmak üzere net üç gol pozisyonundan yararlanamadı.Karşılaşmanın 74. Dakikasında Belediyesporu öne geçiren gol geldi. Hakan Çıtak ceza sahası dışında sert vurdu top ikinci kez Belediyespor golü olarak Erbaaspor fileleri ile buluştu 2-1 Maçta başka gol olmayınca sahadan galip ayrılan taraf Belediyespor oldu.

Hakemler: Yüksel Basar, Hakan Kaya,Aykut Bayraktar

Çorum Belediyespor : Osman Koç (46.dk Emrah), Serdar (86.dkYasin) Ümit (85.dk Hüseyin Karaman) M.Keleş, Sadık,Hüseyin Eğer, Mustafa(46.dk Harun) BÜnyamin (37.dk Hakan) Esin (70.dk. Ercan) Osman Gıdık, Ali(83.dk Sedat)

Erbaaspor : Reşat (85.dk Eren) Adnan (90.dk Cafer) Cumhur, Sami 40.dk Recep) Özkan, Ceyhun (60.dk Karaman) Osman, Smart, Frank,Serhat,Yasin

Goller: 18.dk Serdar 74.dk Hakan Çıtak (Belediyespor) 25.dk Yasin (Penaltı) (Erbaaspor)

Ünal: Bize gösterilen ilgiye teşekkür ediyorum.

Çorum belediyespor Erbaaspor maçında sonra tüm kafile Cevher Sofra`da yemekte buluştu. Yemeğe Belediyespor Kulübü Başkanı Zeki Gül, Erbaaspor Kulübü Başkanı Raif Ünal, Belediyespor Kulübü 2. Başkanı Mustafa Ercan, her iki kulübün bazı yöneticileri ile futbolcular katıldı.

Zeki Gül yemekte yaptığı konuşmada spor`un nedenli faydalı olduğunu bugün bir kez daha burada gördüklerini iki kulüp arasındaki bu dostluğa en çok taraftarı toplayan büyük kitleleri peşine takan futbolun neden olduğunu bu dostluğun ileride de devam edeceğine yürekten inandığını söyledi.

Erbaa Gençlik spor ilçe Müdürü ve Erbaaspor Kulübü Başkanı Raif Ünal`da yaptığı konuşmada kendilerine gösterilen misafir perverlikten dolayı başta belediye Başkanı Muzaffer Külcü olmak üzere kulüp başkanı Zeki Gül ve tüm Belediyespor yöneticilerine teşekkür etti.

Haberin videosunu izleyebilirsiniz…