Belediye’den eğitime büyük destek

18 Eylül 2017 Pazartesi

Belediyemiz, şehir merkezindeki eğitim kurumlarına yönelik çalışmalarını hızla devam ettiriyor. Belediye, okullarda bahçe düzenlemesi, oyun alanları, kütüphaneler ve laboratuvarlar ve diğer fiziki desteğini sürdürüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında okullarda modern kütüphaneler,laboratuvarlar inşa ettiklerini, okul bahçelerini yeniden düzenlediklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, yeni eğitim ve öğretim yılı yaklaşırken okullardaki bahçe düzenlemesi çalışmalarını hızlandırdıklarını vurguladı.

Eti Lisesi’nin bahçesinde yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler veren Zahir, “Okul bahçesinde atıl durumda olan basketbol sahası bölümünde kazı çalışmasına başladık. Bordür çalışmalarının ardandan asfalt çalışmasına başlayacağız. Ayrıca okul bahçesine yürüyüş yolları, fitness aletleri de yapılarak öğrencilerin sporlarını daha iyi ortamda yapmalarını sağlamış olacağız.” dedi.

Zahir, Buharaevler Anaokulu’nda da çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek eğitime verdikleri desteğin devam edeceğinin altını çizdi.