21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

BEKTAŞİ LİDERLERİNDEN BAŞKAN KÜLCÜ’YE ZİYARET

12 Aralık 2011 Pazartesi

Hitit Üniversitesi Hacı Bektaşı Veli Uygulama Merkezi tarafından Çorum Belediyesi`nin katkılarıyla düzenlenen “İslam Dünyası`nın Matemi: Kerbela”; konulu panele katılmak üzere Çorum`a gelen konuşmacılar Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü ziyaret etti.

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Eğri ile birlikte Arnavutluk Bektaşiler Lideri Dede Baba Edmond Brahimoj, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Aşkın Şehidi Kitabı Yazarı Ahmet Turgut, Bakü Devlet Üniversitesi Öğretim görevlisi Dr. Mehriban Gasimova`nın katıldığı ziyarette Başkan Külcü ziyaretçilere günün anısına cam vazo hediye etti.

Arnavutluk Bektaşiler Lideri Dede Baba Edmond Brahimoj yaptığı konuşmada Çorum`da kültür, sanat ve bilim alanında sürdürülen çalışmaların yoğunluğunu duyduğunu söyledi. Kültür ve sanat yaptığı katkılar nedeniyle Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye teşekkür eden Brahimoj, Başkan Külcü`ye “Sizin gibi genç belediye başkanı görmekten de mutlu oldum”; dedi.

Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan da kendisinin yüksek inşaat mühendisi olduğunu ve Çorum`daki yapılan altyapı çalışmalarının ne denli büyük olduğunu gördüğünü söyledi. Çorum`un adeta yeniden inşa edildiğini belirten Doğan, bu çalışmaların artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Eğri ise Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye panele yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise misafirlerinin güzel temennileri için teşekkür ederek kendilerinin cadde ve sokakları inşa etmeye devam edeceklerini söyledi. Panele katılmak için Tükiye`nin dört bir yanından gelen ve yurt dışından katılan misafirlerin de gönüllerin gönüllerin mimarı olduğunu belirten Başkan Külcü, “Gönüller imar edilmeyince, cadde ve sokakların imar edilmesi çok fazla kalıcı olmuyor. Esas olan gönüllerin imar edilmesidir”; dedi.