BAYAN VOLEYBOLCULARDAN KÜLCÜ'YE ZİYARET

27 Mart 2012 Salı

Geçtiğimiz günlerde Kastamonu`da yapılan Bayanlar Bölgesel Voleybol Ligi finallerinde Ankara Eğitim Sanatspor`u yenerek 3.lige yükselen Hitit Üniversitesi Bayan Voleybol Takımı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye teşekkür ziyaretinde bulundu.

Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, Voleybol Koordinatörü Baki Aygün, Antrenör Turgut Yıldırım ve bayan voleybolcuların katıldığı ziyarette konuşan BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, Çorum Belediyesi`nin katkıları olmasaydı belki de Kastamonu`daki finallere gidemeyebileceklerini söyledi.

Hitit Üniversitesi Bayan Voleybol Takımı`nın 3.lige yükselmesinin Çorum`da voleybol altyapısının gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inandığını belirten Yamaner, “Ben bilim adamıyım. Bu yüzden doğruyu söylemek zorundayım. Kim ne anlarsa anlasın ama eğer siz destek olmasaydınız belki de biz Kastamonu`daki finallere katılamayabilirdik. Başarımızda tabii ki antrenör ve sporcularımızın büyük payı var. Ancak sizin de en az onlar kadar katkınız oldu. Bu yüzden teşekkür ediyoruz”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Bayan Voleybol Takımı`nın 3.lige çıkması nedeniyle Hitit Üniversitesi`ni kutladı. Çorum Belediye olarak amatör spora her zaman katkı sağladıklarını ve bundan sonra da katkı sağlamaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Külcü, “Hitit Üniversitesi`nin 3.lige çıkmış olması emeklerin boşa gitmediğinin en önemli göstergesidir. Türkiye`de voleybol, futbol ve basketbolun gerisinde kalmış durumda. Ancak son yıllarda ülkemizde özellikle bayan voleybolunda çok önemli başarılar elde ediliyor. Çorum`da ise voleybol Türkiye standardının altında. Tabi ki tüm bunlar sizin başarınızı gölgelemiyor. 3.ligde de başarılı olacağınıza inanıyor ve sizleri tebrik ediyorum”; dedi.

Özellikle Türkiye`de amatör sporla profesyonel spor arasındaki farkın ayırt edilemediğinin de altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Amatör sporlar ayrı, profesyonel sporlar ayrı değerlendirilmeli. Ama Türkiye`de sporun üst seviyesine ulaşan bir sporcu, ikinci baharı yaşamak için yeniden amatöre dönüyor. Oysa gençlerin amatör sporu basamak olarak kullanıp profesyonel olması gerekir”; dedi.