Başpehlivanlar, Anadolu’nun Kırkpınarı’nda kozlarını paylaşacak

7 Ağustos 2014 Perşembe

Belediyemiz tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yağlı Güreş Müsabakaları 23 Ağustos`ta gerçekleştirilecek. 30`a yakın başpehlivanın katılacağı Çorum Belediyesi Yağlı Güreş müsabakalarında 2014 yılının Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı ve finaldeki rakibi İsmail Balaban da katılacak. Balaban, Atlı`dan Kırkpınar`ın rövanşını almak için güreşecek.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi tarafından her yıl yapılan Yağlı güreşlere Kırkpınar başpehlivanlarının büyük ilgi gösterdiğini, bu yıl da Çorum güreşlerinin çok heyecanlı geçeceğine inandığını söyledi. Çorum Belediyesi olarak ata sporu olan güreşe gereken önemi ve desteği fazlasıyla verdiklerinin altını çizen Külcü, “Çorum güreşi ve güreşçileri Tük güreşinde ayrı bir yere sahiptir. Türkiye, Avrupa, Dünya, Olimpiyat şampiyonu birçok güreşçi Çorum`dan yetişmiş ve tüm dünyaya mal olmuştur. Bu topraklardan nice şampiyonlar çıkmıştır.”; dedi.

Güreşlerin Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Yönetmeliği esaslarına uygun olarak gerçekleştirileceğinin altını çizen Başkan Külcü, Çorum`a gelecek olan Kırkpınar Başpehlivanlarının 2014 yılı başpehlivanı Fatih Atlı, 2013 yılı başpehlivanı ve 2014 yılı finalisti İsmail Balaban, 2009-2010 yılı başpehlivanı Mehmet Yeşilyeşil, 2007-2008 yılı başpehlivanı Recep Kara, 2006 yılı başpehlivanı Osman Aynur, Bayram Ertan, Abdullah Güngör, Serhat Balcı, Salih Erinç, Hamza Köseoğlu, Şükrü Kazan ve Türkiye`nin yakından tanıdığı 30`a yakın başpehlivanın Çorumlu güreşseverlerin karşısına çıkacaklarını dile getirdi.