Başkan Külcü'den engelli okulu müjdesi

4 Aralık 2014 Perşembe

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Engelli Eğitim Merkezi’nden sonra şimdi deözel bir engelli okulu yapmayı planladıklarını açıkladı.

Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle kendisini ziyaretinde konuşan Başkan Külcü, engelli okulu açmak için ön hazırlıklar yaptıkları müjdesini verdi. Belediye bünyesinde açılan Engelli Eğitim Merkezi’nin engelliler için büyük bir fırsata dönüştüğünü söyleyen Külcü, “Bu memnuniyet, engelli kardeşlerimizin bu mekândaki mutluluğu bizi yeni arayışlara sevketti.” dedi.

Geçtiğimiz yıl açılışını yaptıkları Engelli Eğitim Merkezi’nden engellilerin ve ailelerin çok memnun olduğuna dikkat çeken Külcü, bu durumun kendilerine daha büyük bir alanda, bahçesi de olacak şekilde yeni bir okul yapmayı düşündürdüğünü söyledi.  Okul yeri için 5-6 bin m2bir arsa arayışı içerisinde olduklarının altını çizen Külcü, “Arsayı bulduktan sonra ya Milli Eğitime arsa bizden okul sizden deriz. Ya da bir hayırsever vatandaştan okul ricasında bulunabiliriz.Arsa bizden okul onlardan, dua da milletimizden olur. Eğer hiçbir şey yapamazsak arsayı nasıl bulacaksak binayı da biz tek başımıza yaparız. Böylece evlatlarımızın hayır duasını almış oluruz.” dedi.

Son 10 yılda AK Parti hükümetleri zamanında devletin, sosyal bir devlet olmanın tüm gereklerini yerine getirdiğini anlatan Külcü, “Engellisinden, fakirine, gencinden yaşlısına her toplumsal katman için özel çalışma yapılıyor şuan. Bununla birlikte bizim de yaşam kalitemiz artıyor. Bu durum en çok bizi mutlu ediyor. Çünkü biz idareciler olarak milletimizinhizmetkârıyız.” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de yaptığı konuşmada, engelliler konusunda farkındalık oluşturmak için şehir olarak hep birlikte yoğun bir şekilde bu çalıştıklarını söyleyerek “Çorum Belediyesi olarak sizler engelliler konusundaki çalışmalara önemli destekler veriyorsunuz. Bizlerde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitim alanında bu hafta boyunca etkinlikler düzenleyeceğiz.” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün ziyaretinde Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Cengiz Özkader, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Rıza Ekmekyapar, Özel Eğitim Meslek Lisesi Müdürü Cafer Can, Müdür Yardımcısı Murat Öncül, okul öğrenciler Büşra Nur Ak, Hüseyin Bozsekide hazır bulundu.