Başkan Külcü'den demiryolu teşekkürü

9 Eylül 2014 Salı

Çorum’un 100 yıllık hayali olan demiryolu gerçekleşmek üzere. 62. hükümetin programında iki hat olarak yer alan Ankara-Samsun demiryolu hattı ağına Çorum’un da dahil edilmesi nedeniyle Belediye başkanı Muzaffer Külcü, Eylül ayı meclis toplantısında bir teşekkür konuşması yaptı. “Demiryolu hattının Çorum’dan geçmesi için var gücüyle çalışan, gayret gösteren milletvekillerimize, AK Parti Teşkilatına ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Demiryolu ağına Çorum’un da dâhil edilmesi karşısında duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Külcü, “Heyecanlandım, bunu sizlerle paylaşmak istedim.” dedi.

Külcü: Güçlü bir sahiplenme bekliyoruz

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılına yetiştirilmesi planlanan dev demiryolu ağının Ankara-Karadeniz hattının 392 km uzunluğunda ve 6 katrilyona mal olacağını hatırlatarak 800 km uzunluğundaki Samsun-Adana hattının ise 12 katrilyona yapılacağını her iki hattın birleşme noktasında da Çorum’un yer alacağının altını çizdi.

Bu dev yatırımların büyüklüğüne dikkat çekenKülcü, sivil toplum kuruluşlarına çağrı yaparak, “Tüm sivil toplum kuruluşlarından güçlü bir sahiplenme bekliyoruz. 12 yıllık AK Parti iktidarında ülkemizin olduğu gibi şehrimizin de pek çok sorunu çözüme kavuştu. Duble yol, toplu konut, doğalgaz, barajlar daha pek çok sorun nasıl çözüldüyse, 2023 vizyonuna uygun olan demiryolu da öyle çözülecek. Eski başbakanlardan İsmet İnönü Çorum’a ziyarete geldiğinde insanlar okul yolu için başbakana pankart açıyorlardı. Bizler şimdi hangi projeleri konuşuyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Yeni Türkiye’nin mimarları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ederek, projeye en kısa zamanda başlanıp yine en kısa sürede bitirileceğine inandığını vurguladı.