32°C parçalı az bulutlu

32°C parçalı az bulutlu

BAŞKAN KÜLCÜ, YÜZYILIN PROJESİ’NDE İLK HARCI ATTI

3 Ekim 2012 Çarşamba

Belediyemiz ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından kentin değişim ve dönüşümüne katkıda bulunacak olan Devane 1. Etap projesi içerisinde yer alan 440 toplu konut inşaası için ilk harcı atıldı.

Bölgenin çehresini değiştirecek proje ile kent merkezindeki gecekondu görünümü ortadan kalkacak yerine modern konutlar yükselecek. Yıllardır bölgede hayali kurulan modern yerleşim alanları projenin bitmesiyle birlikte gerçeğe dönüşecek.

Belediyemiz tarafından titiz bir şekilde yürütülen kentsel dönüşüm projesi ile ayrıca kent merkezinde yer alan köy görünümlü yerleşim alanları da ortadan kalkacak.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bugün Devane bölgesindeki toplu konut inşaat alanını gezdi. Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir ve Zeki Gül ile birlikte firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Külcü, attığı harçla birlikte Devane bölgesindeki kentsel dönüşüm çalışmaların da ilk temel atılmış oldu.

TOKİ ile Çorum Belediyesi`nin yürüttüğü çalışmanın artık inşaat aşamasına geldiğini dile getiren Külcü, kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi Devane bölgesindeki dönüşüm çalışmalarının etaplar halinde sürdüğünü belirtti.

Bunlardan birinci etap içerisinde yer alan 440 konutun ihalesinin geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilerek müteahhit firmaya yer teslimini yapıldığını hatırlatan Külcü, bugün de temel atımı ile birlikte inşaat çalışmasını belli bir aşamaya getirdiklerini belirtti.

İlk etapta inşa edilecek olan 440 konutun öngörülen süreden daha önce yapımının tamamlanmasının hedeflendiğini dile getiren Başkan Külcü, “İkinci etapta yer alan 240 konut ise mevcut çalışma alanının güneyinde olacak. Orada da bütün görüşmelerimizi tamamladık. Burada yüzde 90`lık bir alan ile ilgili hak sahipleri anlaştık. Orada da önümüzdeki günlerde imar uygulaması süratle tamamlayarak 2013 yılının ilk aylarında ihale aşamasını başlatarak ihalesini gerçekleştireceğiz. Böylece Devane bölgesinde 1. ve 2. etap olarak adlandırılan alanda çalışmalar tamamlanmış olacak”; dedi.

Ülke genelinde startı verilen kentsel dönüşüm çalışmaları ile Çorum`da bu yönde oluşan beklentiyi bir bütün olarak değerlendirdiklerinin altını çizen Külcü, toplu konut alanlarının doğusunda yer alan ve Osmancık Caddesi`ne kadar olan bölgeyi de kentsel dönüşüm çalışmaları içerisine katarak ayrı bir etapta yer almasını amaçladıklarını açıkladı.

Külcü, “Bunu belediye olarak biz mi yapacağız?. TOKİ ile beraber mi yürüteceğiz? Yoksa oradaki imar uygulamaları yapıp gerekli düzenlemeleri gerçekleştirip adımları atarak mülkiyet sahiplerinin önünü mü açacağız? Bununla ilgili şu anda fizibilite raporlama çalışması yapıyoruz. Çalışmalar tamamlanınca o bölge ile ilgili kararı vereceğiz. Sonuç itibariyle gerek mülk sahiplerinin önünü açmak, gerek Çorum Belediyesi`nin bu işin içerisinde bulunması suretiyle gerekse TOKİ işbirliği ile orada bir işbirliği yapılarak oradaki görüntü, eski yapılardan kurtularak Çorum`un değişimine dönüşümüne yeni bir katkı sağlamış olacağız”; ifadelerini kullandı.