Başkan Külcü Yılın Belediye Başkanı

23 Mayıs 2013 Perşembe

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Siyaset Dergisi tarafından Yılın İl Belediye Başkanı seçildi. Külcü, ödülünü Ankara Sheraton Otel`de seçkin davetlilerin katıldığı bir törenle Tarım Bakanı Mehdi Eker`in elinden aldı.

Siyaset Dergisi`nin 19. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde yapılan ödül töreni siyaset, iş, sanat, medya ve spor dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi.

Seray Sever ve Murat Başoğlu’nun sunuculuğunu üstlendiği görkemli geceye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Tevfik Türel, Abdülkadir Aksu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Adnan Keskin, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile birlikte çok sayıda siyasetçi, sanatçı ve iş adamı katıldı.

Siyaset Dergisi okurlarının oylarıyla belirlenen isimler ödüllerini alırken Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de dergi okurlarının oylarıyla Yılın Belediye Başkanı ödülünü aldı. “Yeni belediyecilik anlayışı çerçevesinde Çorum`da değişimin ve gelişimin öncüsü olan genç Belediye Başkanı Muzaffer Külcü”; sloganı ile sahneye davet edilen Başkan Külcü ödülünü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker`in elinden aldı.

Bakan Eker ödül töreninde yaptığı konuşmada, Muzaffer Külcü ile 22. Dönem TBMM`de birlikte çalıştıklarını Başkan Külcü`nün şimdi de Çorum Belediye Başkanı olarak başarılı çalışmalara imza attığını belirterek başarılı çalışmaların devamını diledi.

Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Antalya Milletvekili Menderes Tevfik Türel de gecede yılın milletvekili dalında ödül aldı. Ödülünü Eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu`nun elinden alan Türel de yaptığı konuşmada ödülü kendisine layık gören Siyaset Dergisi ve okurlarına teşekkür ederek “Ödülü Antalya Halkı adına alıyorum”; dedi.

Eski Çorum Valisi, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak Siyaset Dergisi tarafından Yılın Valisi ödülüne layık görüldü. Toprak`ın ödülünü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker takdim etti.

Gecede Vali Mustafa Toprak, Çorum ekibiyle gelen dostları ile sohbet etti. Çorum`daki gelişmeler hakkında Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`den bilgiler aldı. Sohbet sonunda Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri Vali Mustafa Toprak ile günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Gecede ödül alanların listesi

Yılın Bakanı: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker

Yılın Siyaset Başarı Ödülü: İçişleri Bakanı Muammer Güler,

Yılın milletvekilleri ödülleri: Ak Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman, Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Antalya Milletvekili Menderes Tevfik Türel, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Hamzaoğulları, Ak Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Ak Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin.

Yılın Valisi: Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Siirt Valisi Ahmet Aydın

Yılın Belediye Başkanları: Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu.

Yılın Emniyet Müdürleri: Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven

Yılın sanatçısı: Hande Yener, Demet Akalın, Gülben Ergen, Zara, Alişan, Emre Altuğ, Zerrin Özer, Melek Baykal, Erkan Petekkaya.